Верни на убеждението, че „надеждата умира последна” (в случая – надежда за добър прочит на историята), отново обръщаме поглед към „Kill Your Darlings” на Джон Крокидъс – този път с първата официална снимка от неговата творба, чиято премиера се очаква на филмовия фестивал Сънданс.

Kill Your Darlings

Тримата – Алън Гинсбърг (Даниел Радклиф), Люсиен Кар (Дейн ДеХаан) и Джак Керуак (Джак Хюстън), по залез, с разсеяни/размътени погледи, пред привидно строгия Уилям Бъроуз (Бен Фостър) – so typical! За битниците, за свободата, за предизвикателствата, за обвиненията в убийство – филмът е за човешките взаимоотношения между няколко много специални личности. В „Kill Your Darlings” участват още Майкъл К. Хол, Елизабет Олсън, а Дейвид Крос и Дженифър Джейсън Лий са в ролите на родителите на Гинсбърг. Ето и синопсиса на филма:

Животът на младия Алън Гинсбърг се променя кардинално в Колумбийския университет през 1944 година, когато вижда колегата си Люсиен Кар, страхотно готин и по момчешки красив. Кар показва на Гинсбърг привлекателния бохемски начин на живот и го запознава с Уилям Бъроуз и Джак Керуак. Отвратени от правилата и конформизма, които управляват живота и литературата, четиримата решават да разрушат традицията и да започнат нещо ново – така се „наливат основите” и се създава „битническото” движение. Извън техния кръг е Дейвид Камерер, трийсетина годишен и отчаяно влюбен в Кар. Когато той е открит мъртъв, а Керуак, Бъроуз и Кар са арестувани с обвинение за убийство, нищо и никога вече няма да бъде същото…

След като вече гледахме „По пътя” на Валтер Салес, поне има какво да очакваме от Радклиф и компания. Искрено се надяваме да е в по-положителна и вдъхновяваща насока. Премиерата на „Kill Your Darlings” е на 18 януари 2013 в програмата на Сънданс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *