Въпреки че някои хора се оплакват когато известни театрални постановки биват превръщани във филми (защото се губи част от магията на сценичното изкуство), истината е, че просто неизмеримо по-голямо количество хора могат да видят един филм, отколкото една пиеса. Затова и страшно много се радваме, че един от мюзикълите, за които бяхме чували още преди години, но знаехме, че няма никакъв шанс да видим на живо, сега получава кино адаптация.

Става дума за нов вариант на известната история на Роалд Дал Матилда”, този път наречена „Matilda The Musical”. Естествено, повечето хора си спомнят „Матилда” от 90-те години на Дани ДеВито, но този път екранизацията е направена от театралната версия, която започна да се играе през 2015 г. и включва оригинална музика и текст на големия ни любимец Тим Минчин.

Историята разказва за Матилда, много интелигентно и по-зряло за възрастта си момиченце, което трябва да се справя практически сама само с помощта на милата мис Хъни срещу терора на страховитата директорка мис Трънчбъл. Родителите на Матилда също не са от никаква помощ – те са отвратителни хора, които са изцяло незаинтересовани от нея, а на всичкото отгоре тя започва да развива и телекинетични суперсили.

Вижте трейлъра сега:

Смятаме, че в този трейлър няма нищо по-важно за обсъждане от нашата кралица Ема Томпсън, която потенциално би могла да се превърне в един от най-иконичните злодеи в детски филми, които някога сме гледали. Виждаме и Лашана Линч в ролята на мис Хъни, както и секундни появявания от Стивън Греъм и Андреа Райзбъро като родителите на Матилда. Най-вече обаче ни харесва това, че докато самият трейлър не включва никоя от песните, които мюзикъла популяризира, още от рекламата се вижда, че музиката, ритъма и танците са на много важна позиция в този проект. А който е запознат с творчеството на Тим Минчин знае, че това е гаранция за добро прекарване.

matilda-netflix

Matilda The Musical” е режисиран от Матю Уорхъс, който режисира и театралната постановка. В главните роли са Алиша Уиър, Ема Томпсън, Лашана Линч, Стивън Греъм и Андреа Райзбъро.

Филмът ще бъде пуснат в Netflix около Коледа, като рилийз в кината засега е обявен само във Великобритания – от 2 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *