indy20220527

Той все още е само силует, но пророкуваме, че скоро ще се превърне в „the talk of the town“. Финалът на панела на Lucasfilm на наскоро провелата се поредна сбирка на „Star Wars“ феновете е бил увенчан с първия официален поглед към (прекалено) дълго подготвяната поредна, пета част от приключенията на най-известния археолог във филмовия свят – доктор Джоунс, Индиана Джоунс.

На този етап е задължително да има загадъчност, въжен мост, пещера и иконичната шапка, а златният лъч светлина помага да се разпознае прегърбената, сякаш преуморена, или прекалено задълбочена в нещо фигура на обичания от всички Инди. Самият Харисън Форд е представил на панела първата снимка на „Индиана Джоунс 5“ и е изтъкнал майсторството на режисьора на филма – Джеймс Манголд, а също така е споделил, че е изключително горд с филма, който са направили заедно.

indy5-20220527Логично е Lucasfilm да пазят в пълна тайна сюжета на филма, но се коментира от различни експерти по темата, че се очаква историята да е директно продължение на „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“, чието действие беше позиционирано в края на 50-те години на ХХ век. Носят се слухове за поява на нацисти в сюжета – да видим как би могло да се вплете този детайл (ако го има!) в различния хронологичен период на действието… Манголд вече монтира материала, от който трябва да се роди новия филм, в продължение на няколко месеца, което (може би) означава, че има опция скоро да се появи и трейлър?!

В „Индиана Джоунс 5“ участват още Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен, Бойд Холбрук, Антонио Бандерас, Тоби Джоунс, Томас Кречман и др. Напомняме, че това е първият филм за Инди, чийто режисьор не е Стивън Спилбърг – той остана само в ролята на продуцент на проекта. Също така в създаването на сценария не участва Джордж Лукас – историята конструират Манголд и дуетът сценаристи Джез и Джон-Хенри Бътъруърт.

Премиерата на дългоочакваната пета част от приключенията на Индиана Джоунс е предвидена за 30 юни 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. хитро!! тъй по силуета не може да му дадеш повече от 70 години на дедото…