Днес на вашето внимание представяме един атмосферен трилър, който си спечели множество суперлативи по време на фестивалните прожекции през миналата година. Става дума за пълнометражния дебют на младия канадец Марк О’БрайънThe Righteous”, който има опит със солидно количество късометражни филми, както и няколко епизода на сериали, но това е първият му истински кинопроект.

О’Брайън има също така достатъчно изяви и пред камера, в това число популярни филми като „Marriage Story”, „Bad Times at the El Royale” и „Ready or Not” и сериали като „Murdoch Mysteries” и „Hannibal”. Време е да се впусне и в нещо по-сериозно и отговорно.

Вижте и първата реклама на „The Righteous”, който е заснет изцяло в черно-бяла естетика:

Филмът се очертава да е бавен и атмосферен трилър, който постепенно ще гради напрежение и ще кара зрителите да гадаят каква всъщност е тайната на основния антагонист в лицето на самия режисьор и сценарист Марк О’Брайън. Изглежда достатъчно интересно и интригуваща да искаме да му хвърлим едно око.

Ето какво споделя самият О’Брайън за своя филм:

Исках да направя филм, който да си играе в предварително изградените ни представи за това какъв трябва да бъде даден жанр. В същото време желаех да разкажа човешка история, която да кара зрителите да си мислят, че познават много добре, но в същото време да ги изненадва отново и отново. Един филм трябва да се развива и разширява докато върви, карайки неговите зрители да станат част от тази еволюция, чудейки се какво следва. С „The Righteous” мисля, че създадохме нещо вълнуващо, шокиращо и уникално, което ще остане в съзнанието ви дълго след последния кадър.

Ето и официалното описание на сюжета:

Уникален и мрачно ангажиращ духовен трилър, заснет поразително в черно и бяло. Филмът разказва историята на скърбящия Фредерик (Хенри Черни), който се бори със своята вяра. Той помага на наранения млад мъж Арън Смит (Марк О’Брайън), който се появява една нощ на прага на къщата му, твърдейки, че се е изгубил в гората. Фредерик и жена му (Мими Кюзик) канят човека да преспи през нощта. Фредерик обаче много скоро започва да има съмнения за намеренията и целите на Арън. Когато новодошлият иска от своя домакин да извърши непростимо деяние, става ясно, че той не е това, което твърди и е изпратен да тества лимита на вярата на двойката.

mark-orbein-the-righteous-poster

The Righteous” е режисиран и написан от Марк О’Брайън, който влиза и в ролята на антагониста. В ролите още ще видим Хенри Черни, Мими Кюзик, Кейт Корбет и други.

Arrow Films са се заели с разпространението на филма в Щатите и Англия. Това ще се случи на 10 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *