След като дори на щатския пазар, с провокативна фигура като Джулиан Асанж в центъра на историята и с топ-актьор като Бенедикт Къмбърбач в главната роля, „The Fifth Estate” се представя повече от съкрушително за трите си седмици на екран (до момента общия му приход е малко над 6 милиона долара, при бюджет на продукцията 28 милиона!), очевидно е, че журналистически проблеми не са привлекателни за публиката.

Но Джерeми Ренър и режисьорът Майкъл Куеста („Homeland”, „Dexter”) са решили напук на тенденциите да създадат драматичен трилър по истинска история. Вече могат да бъдат видени и първите снимки на „Kill the Messenger”, за чиито сценарий е отговорен Питър Ландесман („Parkland”).

Джерeми Ренър в „Kill the Messenger”

Джерeми Ренър в „Kill the Messenger”

Сюжетът на „Kill the Messenger” е конструиран въз основата на книгата на главния персонаж, журналиста Гари Уеб – „Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion” и върху творбата на Ник Шоу „Kill the Messenger: How the CIA’s Crack-Cocaine Controversy Destroyed Journalist Gary Webb”. Разказът е за съдбата на Уеб, който разкрива подробности около връзките на ЦРУ с търговията с кокаин (контра-революционери от Никарагуа) и след това животът му се превръща в ад – губи работата си, ЦРУ го смазва психически, изпада в депресия и в един следващ момент посяга на живота си. Работата на Уеб определено привлича общественото внимание, но и го унищожава.

Впечатляващ актьорски екип се включва в бъдещия филм – Розмари ДеУит, Рей Лиота, Бари Пепър, Майкъл Шийн, Мери Елизабет Уинстед, Оливър Плат, Анди Гарсия, Тим Блейк Нелсън, Робърт Патрик, Майкъл Кенет Уилямс и Паз Вега. Focus Features ще разпространят „Kill the Messenger” когато стане готов, надеждите са за 2014 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *