Докато сънувахме как ни подухва средиземноморския вятър (разбирай – Кан) и тръпнем в очакване да видим най-новото творение на винаги готовия за провокации Джордж Милър „Three Thousand Years of Longing“, в който Тилда Суинтън попада в капана на трите желания, предоставени от изключително съблазнителен джин a.k.a. Идрис Елба, пред очите ни се появи пълен трейлър на друг проект с участието на умелия британски актьор, който през септември ще празнува 50-ия си рожден ден.

Филмът е озаглавен „Звярът“ („Beast“) и очевидно до момента не е попадал в полезрението ни. Негов режисьор е Балтазар Кормакур („Еверест“), а как изглежда един трилър в дивите чукари на Южна Африка може да разберете незабавно тук:

Дяволът си няма работа, ами е решил да напада невинни хора по селата, оказали се в периметъра на… разярена голяма котка. Доктор Нейт Даниелс, неговите две дъщери и приятелят му Мартин (в ролята Шарлто Копли) са преследвани от кръвожаден лъв и както подобава на един истински цар на джунглата – той се съобразява само с инстинкта си да напада. Дори и човеци с огнестрелни оръжия, които се придвижват с кола! Сценарият на „Звярът“ е създаден от Райън Енгъл („Rampage“) по оригиналната история на Джейми Примък Съливан. Ето какво гласи официалният синопсис:

Доктор Даниелс наскоро е загубил съпругата си и решава да се върне в Южна Африка, където е била първата им среща. Той пътува с двете си дъщери (ролите са поверени на Ияна Хали, „The Hate U Give“, „This is Us“ и Лий Сава Джефрис, „Empire“, „Percy Jackson“) към резерват за диви животни, поддържан от дългогодишния семеен приятел и биолог Мартин. Пътешествието им сред природата се превръща в ужасяваща борба за оцеляване, когато срещат лъв, ранен от бракониери, за когото всеки човек се е превърнал във враг и плячка, подлежаща на унищожение…

Елба изглежда съвсем във форма да защити близките си – вижда се дори, че при директна схватка с разярения лъв, той успява да овладее положението и сме сигурни, че дъщерите му ще бъдат спасени от тежката лапа с големите нокти. Какви белези ще останат в спомените им обаче – по тази тема не се наемаме да гадаем… Удоволствие е за нас да проследяваме развитието на актьорите в различните им превъплъщения и за пореден път ще акцентираме върху факта, че харесваме смелостта на Идрис Елба да изгражда неконвенционални герои. И очакваме с нетърпение да го видим в действие в този изпълнен с напрежение трилър!

Beast“ е продуциран от Universal Pictures, изпълнителни продуценти са Джейми Примак Съливан и Бърнард Белю. Премиерата на филма по екраните е обявена за 19 август 2022 – любопитно ни е каква ще бъде реакцията на публиката.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Изглежда доста добре, като изключим финалната сцена с „ръчната“ схватка…., която е доста пресилена.

    П.С. Едва ли ще е доближи и на 20 % от нивото на Призрака и Мрака….