Вин Дизел, взирайки се директно в душата ни като Дом Торето; Рита Морено в „Уестсайдска история“ (2021)
Вин Дизел, взирайки се директно в душата ни като Дом Торето; Рита Морено в „Уестсайдска история“ (2021)

Латино легендата Рита Морено се присъединява към вече препълнения актьорски състав на десетия филм от поредицата „Бързи и яростни“, носещ прекрасното заглавие „Fast X“ („Бързи и яростни 10“). Но добрите новини не спират дотам, защото Рита няма да играе просто някоя си случайна 90-годишна дама, а ще бъде бабата на самия Доминик Торето (Вин Дизел). Точно така, читатели, правилно разбирате. Рита Морена е част от семейството, бейби! И авторът на тази новина има само едно мнение по въпроса: Вруум, вруум!

Информацията, която беше споделена по класическия за Вин Дизел начин – селфи видео, качено в неговия Instagram, където той приветства Морена във франчайза като главата на семейството, приемащ гост на празничната трапеза – идва в особено подходящ момент, имайки предвид скорошната турбуленция около продукцията. Дизел и всички останали зад поредицата ни обещаваха епичен финал в две части и се опитваха да превърнат последните два филма в огромно събитие, добавяйки звезди като Бри Ларсън и Джейсън Момоа (който е толкова перфектен за „Бързи и яростни“, че трябва да се брои за престъпление, че не е участвал в поне един от тях досега). Дори го кръстиха „Fast X“, по дяволите!

Лошите новини дойдоха, когато режисьорът Джъстин Лин (отговорен за части 3, 4, 5, 6 и 9), който много от нас считат за опорна фигура в поредицата и чието участие във финала беше изключително обнадеждаващ знак, напусна продукцията поради „голямо несъгласие с Вин Дизел“. Щафетата пое Луи Летерие, отговорен за такива класики като „Невероятният Хълк“ и „Транспортер“, и макар това определено да не е съдбовен знак за хипер-продуциран блокбъстър като този, позицията му на режисьорския стол определено е стъпка надолу.

Семейството : )
Семейството : )

За Рита Морено, естествено, това няма никакво значение. Актрисата изглеждаше истински щастлива да бъде на снимачна площадка като тази, споделяйки с Вин: „Мисля, че старостта ми те чакаше да ме поканиш.“ Макар и да не е любимец на всички, искреността и направо непрофесионалното ниво на гостоприемство на Дизел явно са оставили добро впечатление у Морено. „I’m tickled!“ Ние също сме tickled, Рита.

Бързи и яростни“ винаги е бил франчайз, известен със своята културна и етническа разнообразност, и именно заради това пристигането на Рита Морено е голяма работа. Звездата е легенда за латино общностите из целия свят, печелейки „Оскар“ за ролята си като Анита в „Уестсайдска история“ от 1961 г., един от най-емблематичните образи в историята на Бродуей. В новата версия на мюзикъла от 2021 г., Стивън Спилбърг реши да й устрои едно завръщане в роля на мъдрост и старчески авторитет, която тя изигра (и изпя) с нежност и носталгия. Именно тази сантименталност очакваме да видим от нея и в ролята й във „Fast X“ („Бързи и яростни 10“), която най-вероятно ще наподобява тази на Майкъл Рукър oт последния филм – изключително важна личност от семейството на Дом, която да го окуражи в момент на трудност и да носи със себе си спомени от миналото. Ако Рита вложи в сцените си тук малко от класическия си чар и хъс, „Бързи и яростни“ може да запази душата, която кара милиони хора да се завръщат в кината отново и отново.

И кой знае? Може този път латино танцьорки да изпълняват „Америка“ докато героите се надпреварват в колите си в някоя пищна локация в Пуерто Рико. Тогава ще сме просто tickled.

Рита Морено в „Уестсайдска история“ (1961)
Рита Морено в „Уестсайдска история“ (1961)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *