На доста хора не би могло да им дреме по-малко за „Игрите на глада”, но това не променя факта, че първият филм се оказа по-успешен не само от всички части на „Здрач”, но и от тези за „Хари Потър”, и в момента поредицата е сериозен фактор, който е трудно да бъде пренебрегван. Затова въпреки че „Игрите” са приоритет главно за един от нас, продължаваме да следим новостите около предстоящия втори филм „Игрите на глада: Възпламеняване”.

А най-новото е, че вчера по време на филмовите награди на „MTV” бе излъчен първият тийзър трейлър на филма. Той е дълъг цели 2 минути и половина и предполагаме, че единствената причина да се води тийзър е, че не показва никакви кадри (а само загатва) от основната сюжетна нишка – 75-тите юбилейни „Игри на глада”, в които един срещу друг се изправят всички досегашни по двама победители от всички окръзи, избрани чрез жребий. Тийзърът ни запознава с началото на събитията, с „искрата”, която ще промени завинаги политическия и социален ландшафт на Панем.

За добро или за зло, лично на нас ни изглежда, че  „Възпламеняване” ще ни предложи още от същото, само дето този път камерата ще е по-стабилна. По-подробен коментар ще направим, когато Светли се завърне и видим „истинския” първи трейлър.

Сега вижте и няколко рекламни снимки, на едната от които е и Филип Сиймур Хофман като  Плутарх Хевънсбий, на когото му предстои да изиграе важна роля в предстоящите събития.

Възпламеняване” започва от момента, в който Катнис се завръща у дома като победителка на 74-ите годишни Игри на глада заедно с втория трибут от Окръг 12 – Пийта. Всеки победител е длъжен за известно време да напусне семейството и приятелите си и да се отправи на обиколка из Окръзите – да бъде „показван” на жителите като пример за подражание. По пътя Катнис осъзнава, че у хората се надига желание за бунт, но Капитолът все още контролира всичко със завиден успех, а президентът Сноу подготвя юбилейните 75-и Игри на глада – едно състезание, което ще промени завинаги реалността в Панем…

Режисьор на „Игрите на глада: Възпламеняване” е Франсис Лорънс („Константин”, „Аз съм легенда”, „Вода за слонове”), а сценаристи са Саймън Бюфой („Беднякът милионер”) и Майкъл Арнд („Играта на играчките 3” и предстоящия „Star Wars Епизод VII”). В ролите се завръщат Дженифър Лорънс, Джош Хътчърсън, Лиъм Хемсуърт, Уди Харълсън, Елизабет Бенкс, Доналд Съдърланд, Лени Кравиц и Тоби Джоунс, а към тях се присъединяват Сам Клафлин, Джена Малоун, Филип Сиймур Хофман, Джефри Райт и др.

Премиерата е 22 ноември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. В книжната трилогия интересното започва след средата на втората книга. Да видим дали и филмите ще са по същата логика.

  2. Цитат:
    75-тите, юбилейни „Игри на глада”, в които един срещу друг се изправят всички досегашни победители.

    Много ми е интересно да разбера и тези ли победители от преди 70-75 години от първите игри са включени в юбилейните игри. Сигурно ще изглеждат във страхотна форма ммммммм да кажем на по 100-150 годишна възраст?

  3. Да бе верно!

    Интересно ми е на колко години е победителят в първите игри!

    Щото нали ще участват всички! 😉

  4. Поредната филмирана литературна бозица. Даже, литературна е много силно твърдение. Книжен талаш на талази.

  5. Добре, де, ще го оправя. 🙂 🙂

    Иначе и аз не съм най-големият фен нито на филма, нито на литературната основа.

  6. Аз съм Фенът на литературната основа, ала това изглежда… меко казано „боза“…
    Очаквам да видя Уди как ще се справи, иначе цялостната визия „усетно“ се трансформира в нещо, подобно на мелодрама… поне от кадрите до момента… оооооооооо – разочарование… И съм далече от връзка с мрежата, иначе… 🙂 B)