Миналата година ви показахме първия тийзър на подготвяния над тридесет години passion проект на майстора на специалните ефекти Фил Типет “Mad God”. Сега, след като филмът приключи своята фестивална разходка, е време да се настани удобно в своя нов дом в лицето на стрийминг услугата Shudder. По този повод получаваме и нов трейлър.

Вижте невероятната реклама:

Новите кадри само затвърждават кошмарът, който очаква зрителите щом се потопят в смахнатия и объркан свят на Фил Типет. Изплували от най-дълбоките кътчета на съзнанието на своя създател, тези същества изглеждат гротескно и зловещо, а stop-motion анимацията ги прави дори още по-брутални, ако това въобще е възможно.

Типет започва работа по този филм преди повече от тридесет години и най-после успява да го завърши. Ако името Фил Типет не ви говори нищо, ще споменем само, че той е носител на „Оскар“ за работата си по „Джурасик парк”, както и има още няколко номинации за филми като „Междузвездни войни“, „Робокоп“, „Уилоу“ и „Звездните рейнджъри“. „Mad God” се очертава да е работата на живота му и апогея на кариерата му като визуален артист. Ще оставим коментарите на вас, а ние нямаме търпение да му хвърлим едно око като се появи в платформата на Shudder на 16 юни.

Mad God“ няма да има традиционна структура, а вместо това, както ни уверява и официалният синопсис, филмът „кани зрителите не толкова да видят как се развива една история, а да бъдат транспортирани в напълно различен свят – на чудовища и бойни прасета – където познатите форми на разказа са просто загатнати, а светът, които обитаваме, може да бъде видян сякаш през призма, комбинираща Йеронимус Бош и Бъстър Кийтън“.

madgod20220528

Mad God” е режисиран и написан от Фил Типет. Ролите озвучават Алекс Кокс, Ханс Бреке, Том Гибънс, Никета Роман и други.

Премиерата е насрочена за 16 юни по Shudder.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *