Мислим, че през десетте години, в които опитваме да поддържаме този сайт, не сме имали възможност да отбележим, че (учудващо и за нас самите) сме фенове на фантастичния трилър „Ефектът на пеперудата“ (2004) – споменавали сме единствено, че харесваме изпълнението на Аштън Къчър, но не и филма. Причина за това може да е, че през това време неговият автор Ерик Брес не е имал друг режисьорски проект, а нито един от ангажиментите му като сценарист (той е отговорен за втора и четвърта част на поредицата „Последен изход“ и сериала „Kyle XY“) не е намерил реализация, откакто съществуваме.

Но ето, че 16 години след „Ефектът на пеперудата“, Ерик Брес се завръща с нов проект – военния хорър трилър „Ghosts of War“, и ние сме любопитни какво ще ни предложи, а добрата новина е, че няма да ни се наложи да чакаме дълго. Филмът разказва за петима обръгнали в боя американски войници, които в края на Втората световна война във Франция са изпратени в шато, доскоро окупирано от върховното командване на нацистите. Скоро привидно леката им задача се разкрива като пълна лудост, когато те се сблъскват със свръхестествена сила, по-ужасяваща от всичко, което са виждали на бойното поле.

Вижте първия трейлър.

Ами… не ни се струва особено вдъхновяващо, но имаме малка надежда, крепяща се на Ерик Брес, че самият филм ще предложи нещо повече от това, което виждаме в трейлъра. „Ефектът на пеперудата“ беше доста по-интелигентен, отколкото изглежда на пръв поглед, и се надяваме и с „Ghosts of War“ да е така. Иначе сетингът предлага   интересен (макар не и невиждан) „спин“ на историите с обладани от духове имения, което поне в нашите очи е плюс – обичаме смесване на жанрове и пастиши. Чудим се кой филм ще е по-лош, този или „You Should Have Left“ на Дейвид Кеп.

Вижте и два постера.

ghosts-of-war-poster-20200614 ghosts-of-war-poster-1-20200614

Режисьор и сценарист на „Ghosts of War“ е Ерик Брес („Ефектът на пеперудата“), а в ролите са Брентън Туейтис, Алън Ричсън, Скайлър Остин, Тео Роси, Кайл Галнър, Били Зейн, Шон Тоуб и др.

Премиерата е на 17 юли On Demand и Digital.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *