Преди известно време споделихме обнадеждаващите новини, че HBO са наели напълно различен, но много впечатляващия екип в лицето на Бари Дженкинс и Иса Лопес, да напишат и продуцират четвъртия сезон на известната антология „True Detective” („Истински детектив“). Сега имаме още едно ново развитие по проекта, което може би е най-вълнуващото до сега.

Стана ясно, че в едната от двете главни роли в „True Detective: Night Country” (както е наречен новия сезон) ще видим носителката на „Оскар“ Джоди Фостър, което моментално вдига очакванията ни. Най-малкото от всичко сме сигурни, че Фостър нямаше да си избере да се завърне за първа роля в телевизията след 1975 г. в нещо, което не смята за стойностно. Повече дори от това обаче, каквото и да си говорим и колкото и време да минава, Джоди Фостър изигра Кларис Старлинг в „Мълчанието на агнетата“, което до ден днешен я прави кралица в криминалния жанр – няма много женски роли в този жанр, които са толкова запомнящи се и толкова безупречни, колкото нейната.

Разбираме и малко повече за сюжета на „Night Country”, чието действие ще се развива в център за научни изследвания в Аляска – веднага виждаме възможност за красиво заснети кадри, които освен това ще отличат и визуално четвъртия сезон от останалите, които някак си всичките ги свързваме с оранжевия цвят. Двете главни героини Лиз Данвърс (Фостър) и Еванджелин Наваро трябва да разследват внезапното изчезване на шестима мъже от научния център, които привидно са се изпарили след като е настанала „дългата нощ“ в Аляска. Двете дами ще трябва да си помагат взаимно, докато се борят с тъмнината, която носят в самите себе си, а междувременно разкриват тайните, заровени под вековния лед.

Като история ни звучи доста любопитно и смятаме, че точно такава смяна на „сетинга“, освен на хората зад кадър, е точно пътя, по който този сериал трябва да поеме, за да му се вдъхне нов живот. Със сигурност ще очакваме новини за това коя актриса ще бъде наета в другата главна роля и се надяваме тя да бъде точно на нивото на Джоди Фостър.

True Detective: Night Country” ще бъде написан и продуциран от Бари Дженкинс и Иса Лопес, като допълнителен сценарист е нает и Алан Пейдж Ариага (“Shining Girls”). Очаква се Лопез да режисира поне първият, а може би и повече епизоди.

За момента стартова дата на продукцията не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *