Бенедикт Къмбърбач е свръх-популярен, отново. Както сам спомена, водейки Saturday Night Live, преди няколко седмици Уил Смит го би в конкуренцията за наградите „Оскар“ (не физически!), но пък работата с Джейн Кемпиън в „Power of the Dog“ дава изключително много на един актьор, а и да бъдеш повторно номиниран за способностите си е наистина сериозно удовлетворение. Междувременно на екран се появи Marvel-авантюрата на Сам Рейми „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“, в която Къмби си се вихри, както се очакваше, и пожъна сериозен зрителски успех. И ето, че на пазара в Кан, който тече в момента, се е заговорило за ангажимент на британския актьор към следващия проект на Пол Грийнграс.

Deadline съобщават, че бъдещият филм „The Hood“ ще бъде реализиран в стилистиката на „Смело сърце“ и „Гладиатор“ – драматична история в епоха нейде в края на XIV век, а Бенедикт Къмбърбач се очаква да бъде ангажиран за водача на един селски бунт в Англия. Както споменахме, начело на тази амбициозна идея е Пол Грийнграс – в ролите на сценарист и режисьор. Не че можем да си представим как снажният чаровник с благородническа осанка ще се впише в селския пейзаж, но да не забравяме, че през годините Къмбърбач е играл какво ли не – от младия Стивън Хокинг до CGI дракон, следователно нищо няма да може да му се опре.

Познаваме и уважаваме много работата на Грийнграс, обичаме да наблюдаваме метаморфозите на Къмбърбач във всичко, което е създал до момента – нямаме причина да се съмняваме в бъдещето на „The Hood“ и очакваме по-конкретни новини около този проект. Негови продуценти са Тайлър Томпсън и Грегъри Гудман от Cross Creek – компанията, която финансира филма. Снимките няма да могат да започнат преди началото на 2023 година. А ние междувременно нямаме търпение да видим адаптацията по „Невероятната история на Хенри Шугър“ на Роалд Дал, дело на Уес Андерсън, в която участва неуморният Бенедикт Къмбърбач!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *