Тази седмица ще ви представим нещо доста различно в рубриката ни „WTF трейлър на седмицата”. Става дума за първият пълнометражен анимационен филм от Румъния „Delta Space Mission”. Седемдесет минутната анимация е на близо четиридесет години и излиза през далечната 1984 година. Сега група добри хора са решили да я възстановят в цялата ѝ откачена и абстрактна прелест.

Действието на „Delta Space Mission” се развива през 3084 година и се фокусира върху извънземния журналист Алма, имаща за цел да напиша статия за най-новия модерен космически кораб Делта. Изкуственият интелект обаче проявява нездравословно привличане към посетителката и нещата много бързо излизат извън контрол.

Вижте и рекламата:

Както може да видите и от кратките кадри, „Delta Space Mission” е изключително странен и абстрактен филм, който разчита повече на визията си и по-малко на познатите фантастични тропи. За основно вдъхновение служат румънски поет от края на деветнадесети век, който говори за невъзможната любов между вечерната звезда и дъщерята на императора, в комбинация с „2001: Космическа одисея” на Стенли Кубрик.

Delta Space Mission” вече е наличен на физически носители, а от следващия месец ще се появи и по дигиталните платформи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Хм…. доста интересно филме. Ще го гледам задължително. Изобщо не си е за WTF, освен ако не е възклицание, че просто съществува такова филмче, а не става дума за качествата му.

    П.С. прилича ми в някой кадри, като че ли е рисувано за Чоко и Боко…

    1. WTF-то в случая е по-скоро насочено към целия сюреализъм на сюжет и анимация. A и като цяло е хубаво хората да разберат за него. Филмите не е задължително да са лоши, просто повечето в рубриката са такива 😀