Apple TV+ пуснаха първи трейлър за новия си интригуващ високопрофилен телевизионен проект, от който веднага виждаме къде са инвестирани парите им в този случай – не в ефекти, а в наистина впечатляващо операторско майсторство и страхотни викториански костюми.

Става дума, разбира се, за „The Essex Serpent” – шест-епизодния минисериал, за който наскоро споделихме първи рекламни кадри. Сериалът изглежда като много типична английска история точно от този период – социалните норми тегнат над общество, което все повече се бори срещу тях, а религията и науката са в постоянен сблъсък за надмощие над хорските умове. В центъра на историята е чаровната Кора Сийборн (Клеър Дейнс) – щастлива вдовица, която е отишла в малко градче в Есекс след смъртта на съпруга си, за да се опита да докаже съществуването на митично създание. Там тя се сприятелява с местния женен пастор (Том Хидълстън), но скоро цялото село започва да я вини, че е причината за техните нещастия.

Вижте трейлъра сега:

Веднага признаваме, че тонът, демонстриран в трейлъра, изключително много ни допада. Смесицата от хорър и драма и страхотно атмосферните, типично сивкави английски пейзажи ни се връзват страхотно с тази история. По принцип обичаме много разкази, които изследват границите между страстта и манията, както и такива за съмненията на хората, дали в религията или в собствените им убеждения. От трейлъра веднага се вижда, че много различни нишки безпроблемно се засичат в този разказ и всичките ще надграждат една над друга, за да помогнат да се построи история за двама многопластови главни герои, но и за цялото общество около тях.

The Essex Serpent” е режисиран от Клио Барнард („The Arbor”) и написан от Анна Саймън („Mrs. Wilson”), като сценарият е базирана на едноименния бестселър на Сара Пери. В главните роли са Клеър Дейнс, Том Хидълстън, Клеманс Поези, Франк Дилейн, Хейли Скуайърс и Грета Беламачина.

Първите два епизода ще дебютират на 13 май в платформата Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *