Надяваме се да не сте забравили за предстоящия шест-епизоден минисериал на Дани Бойл и FX „Pistol”, за който говорихме преди повече от година, когато продукцията му започна. Ако ви е изхвръкнало от главите, не се притеснявайте, ще ви разбием една китара в краката и ще се сетите.

Вълнуващият проект ще разкаже историята на The Sex Pistols – бандата, която за по-малко от три години променя Англия и света. Смятаме, че няма по-подходящ човек да я разкаже от Дани Бойл и му имаме пълно доверие, защото с „Trainspotting“ той показа, че може не просто да ни разкрие един период в британската култура, но и напълно да ни транспортира в него.

Вижте първия тийзър сега:

It’s time for youth revolution!

Страхотно решение е, че са избрали визията да е в измития и притъпен стил, който напомня на телевизионните кадри от едно време. Нормално е и че тийзърът е кратък и не показва много и чуваме само една дума от иконичното творчество на бандата – със сигурност ще ни накара да чакаме с нетърпение и следващите рекламни материали, в които ще има повече от едно изсвистяване на жици.

А още от творчеството на The Sex Pistols със сигурност ще има, въпреки задкулисната бюрократщина и съдебна битка, която се разразява и за която разказва Rolling Stone – Стийв Джоунс, на чиято книга е базиран сериалът и Пол Кук спечелиха делото срещу Джон Лайдън (по-познат като Джони Ротън) и ще могат да използват музиката на бандата в сериала, в който Ротън не е замесен. Може да не е много пънк, че борбата се води в съдебни зали и чрез прессъобщения, но тези дни видяхме, че и физическата саморазправа до нищо хубаво не води, в крайна сметка се радваме, че музиката ще бъде част от разказа за музикантите.

Pistol” е режисиран от Дани Бойл. Главните роли ще бъдат поети от Тоби Уолъс, Ансън Буун, Луис Партридж, Джейкъб Слейтър, Фейбиън Франкъл, Дилън Люелин, Сидни Чандлър, Ема Апълтън, Томас Броуди-Сангстър, Талула Райли, Айрис Лоу и Мейзи Уилямс.

Премиерата ще бъде на 31 май в платформата Hulu и по FX.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *