Обещанието си е обещание (макар да го спазваме през има-няма 25 месеца) – един от очакваните с нетърпение проекти на НВО ще има своята премиера в началото на следващата седмица и ни се ще да не пропуснем да ви представим трейлър, в който се развихрят – при това доста сериозно – основните герои на поредицата „We Own This City“, дело на създателите на „The Wire” („Наркомрежа“) Дейвид Саймън и Джордж Пеликанос.

We Own This City“ е вдъхновен от реални събития и е създадена по книгата на репортера на „Baltimore Sun“ Джъстин Фентън „We Own This City: A True Story of Crime, Cops, and Corruption“ за скандала от 2017 година около възхода и падението на специалния отряд в полицейските сили на Балтимор „Gun Trace Task Force“.

This ain’t no Pablo Escobar. It’s the police.

На дебилната муцуна на Джон Бърнтал много му отива да излае убедено, че не е „мръсно ченге“. Сред полицаите на Балтимор зърнахме в роли Джош Чарлз, чухме и видяхме Трийт Уилямс, а обещанието е епизодите да са реализирани от режисьора на „King RichardРейналдо Маркъс Грийн. Освен това актьорите, на които са поверени героите, отговорни за възстановяване на реда и справедливостта в града, също вдъхват сигурност и доверие, че ще се справят с нелеките си задачи – това важи с особена сила за устремената към истината героиня на Уунми Мосаку. Стартиралото разследване на бруталното поведение на полицията в града води до разкриване на дълбока корупция, безпросветност и робуване на безкрайни безразсъдъци, които превръщат ченгетата в истински животни.

Действието на „We Own This City“ се  развива в Балтимор през 2015 година. Бунтове избухват в целия град, докато гражданите изискват справедливост за Фреди Грей – 25-годишен чернокож мъж, който умира при „съмнителни обстоятелства“, докато е задържан от полицията. Тежките и свързаните с наркотици престъпления нарастват и градът достига до най-високия брой убийства от повече от две десетилетия: 342 смъртни случая за една година в град с население от едва 600 000 души. Изправени пред натиска на кмета (както и федералното разследване на департамента заради смъртта на Грей), командването на полицията в Балтимор се обръща към един от героите в по-ниcшите ешелони на управлението Уейн Дженкинс и елитния му цивилен отряд Gun Trace Task Force, за да помогне и да изчисти оръжията и наркотиците от улиците.

Зад тези нови усилия обаче в полицейското управление се разкрива безпрецедентна по мащаби престъпна конспирация. Вместо да търси възложеното му решение на кризата с наркотиците и оръжията в града, Дженкинс решава да експлоатира ситуацията. Заедно с други членове на овластените Gun Trace Task Force, Дженкинс краде от гражданите на Балтимор – прибира пари от разбити наркосделки, слагайки в джобовете си хиляди долари, намерени в частни домове, и поставя фалшиви доказателства, за да заблуди отдел „Вътрешни афери“. Поредицата нагли престъпления остават незабелязани в продължение на години, а резултатът е безброй неправомерни присъди, смъртта на невинен цивилен и мистериозната смърт на полицай, застрелян в главата само ден преди да даде свидетелски показания срещу групата.

we-own-the-city-poster-20220423

В актьорския екип на „We Own This City“, освен споменатите Бърнтал, Чарлз, Уилямс и Мосаку, участват още Джейми Хектор, Даръл Брит-Гибсън, Доменик Ломбардози, Трей Чейни, Дилейни Уилямс, Джермайн Крауфорд, Ануан Глоувър, Крис Клантън, Нейтън Корбет, Мария Брум, Сюзан Роум, Майкъл Салкони и др.

Премиерата на сериала е на 25 април, понеделник, по НВО и НВО Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *