Александър Пейн
Александър Пейн

Трябва да признаем, че сме много изненадани, че филмът, за който ще говорим днес, в крайна сметка беше завършен. Свикнали сме различни проекти да се променят, забавят и накрая да се провалят, защото това е доста стандартно в Холивуд – става дума за инвестиции от много пари, които лесно могат да се окажат невъзвръщаеми без някои от ключовите елементи. Днешната ни тема обаче е изключението – въпреки много промени, филм в крайна сметка има, а това определено е интересно.

Става дума за „The Menu” – в началото планиран като общ проект между Рейф Файнс, Ема Стоун и Александър Пейн на режисьорския стол. С времето обаче почти всичко се промени и остана само Рейф Файнс, към него се присъединиха Аня Тейлър-Джой и Никълъс Холт, а режисурата бе поета от Марк Милод.

През всичките тези промени не изтече много информация за сюжета извън това, че „The Menu” е мрачна комедия-трилър, който ще разказва за богата млада двойка, която отива на отдалечено място, за да пробва специалното меню на ексцентричен майстор-готвач, който им е подготвил някои шокиращи изненади. На първия официален кадър, който беше пуснат наскоро, се вижда само това, което знаехме – Файнс като готвачът и Тейлър-Джой като клиентката с доста шокирана физиономия на лицето – очевидно изненадата наистина е проработила.

atjrf20220421

Изключително сме любопитни за „The Menu”. Финалният творчески екип ни харесва много – и тримата актьори са ни страшно симпатични и бихме ги гледали в какво ли не (Аня Тейлър-Джой услужливо ни помага в тази ни цел, бидейки сякаш в повечето неща, които излизат напоследък), но определено имаме голям интерес и заради необичайните трудности в продукцията и това колко упорит е този проект.

Дали благодарение на продуцента Адам Маккей, дали заради Файнс, който не се отказа от проекта или цялостна увереност в сценария и историята – ясно е, че някой някъде вярва в този филм изключително много и си е скъсал задника от усилие да го направи, така че със сигурност ще трябва да го уважим.

The Menu” е режисиран от Марк Милод („Succession”, „Game of Thrones”) по оригиналния сценарий на Сет Райс и Уил Трейси. В главните роли са Аня Тейлър-Джой, Никълъс Холт и Рейф Файнс.

Премиерата е насрочена за 18 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *