„Джаки Браун” с предистория

Не знаем дали ще сме прави, ако кажем, че „Джаки Браун” е може би най-малко популярният филм на Тарантино, но поне така ни се струва. С това не искаме да кажем, че той е най-слабият му филм, напротив. Лично за нас той е сред най-добрите му. Това, което искаме да кажем е, че поради една или друга причина, той често остава на заден план, когато стане въпрос за творчеството на Тарантино.

JoBlo обаче, ни предоставят идеален повод да си припомним филма, като съобщават за подготвянето на предистория озаглавена „The Switch”. Както знаете, „Джаки Браун” е изграден върху романа на Елмър Ленърд „Rum Punch”, който всъщност е продължение на публикувания четиринадесет години по-рано „The Switch”, в който героите на Де Ниро и Самюъл Л. Джаксън, Луис Гара и Ордел Роби се появяват за първи път.

От JoBlo съобщават още, че въпреки че в момента КюТи има доста проекти, „The Switch” не е един от тях. Той няма да има нищо общо с филма, но му е ”дал благословията си”, каквото и да означава това при положение, че няма абсолютно никакви права върху образите на Ленърд.

Ето и кратък синопсис:

Ордел и Луис се сдушават и стават приятелчета, докато са в затвора за кражба на автомобили. Преди да бъдат пуснати на свобода, двамата изготвят план за голям удар, който се състои в отвличането на съпругата на богат предприемач и разбира се, в искането на безсрамен откуп. Проблемът обаче е, че бизнесменът не иска жена си обратно. Така двамата бандити и разгневената съпруга са принудени да изготвят нов план, с който наистина да ударят кьоравото.

По-възрастните от вас (или тези, които са гледали филма, разбира се), ще забележат известна прилика с една от любимите ни комедии от 1986 година с участието на Дани Де Вито и Бет Мидлър „Безмилостни хора”. За съжаление няма как да коментираме по-обстойно, тъй като не сме чели романа, а и все още не разполагаме с по-подробна информация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *