Във всеки един момент 30 милиона души по света гледат порно, а най-много филми за възрастни се произвеждат в САЩ – средно по един на 39 минути. Високо търсене, високо предлагане. Но не сме се събрали да си говорим за икономика, а за „Pleasure“ – пълнометражния дебют на шведската режисьорка Ниня Тиберг. Филмът беше селектиран на не състоялия се фестивал в Кан през 2020 и в крайна сметка направи световната си премиера в Сънданс година по-късно. След това беше купен от А24 с намерението светът да види както нецензурираната режисьорска версия, така и по-умерен вариант с R рейтинг. Заради творчески разногласия обаче тези планове пропаднаха и филмът отиде в портфолиото на Neon.

Pleasure“ ще ни срещне с 20-годишната Линеа (София Капел), която напуска Швеция, за да стане порно актриса в Лос Анджелис. В страната на неограничените възможности тя изгражда своята нова идентичност – тази на Бела Чери, с амбициите да бъде следващата международна порно звезда. Въпреки мащабните си планове, Линеа не може да избяга от наивността на младостта и не е напълно подготвена за суровата действителност на снимачната площадка. С постепенното си издигане в индустрията тя разбира, че нещата, които ѝ се налага да прави, ще стават все по-шокиращи. С времето Линея ще трябва да реши дали наистина е готова на всичко, за да постигне целите си.

Вижте пълния трейлър:

В кадрите няма експлицитна провокация, но тя е умело загатната и сме сигурни, че историята ще бъде разказана без какъвто и да е свян. Това ни радва, защото няма как подобна тема да бъде разгледана в дълбочина с автоцензура или поне не качествено. „Pleasure“ нарича нещата с истинските им имена и ще е интересно да разберем дали Бела Чери ще успее да накара системата да заработи в нейна полза или ще се пречупи под натиска на безмилостното напрежение. Оставаме благоразположени и ни е любопитно какво точно е посланието на този смел филм, който още преди премиерата си предизвика силен интерес.

Според Neon Ниня Тиберг използва голотата като средство за изобличаване на нередностите в една силно противоречива индустрия, а не за да провокира или възбужда нечии сетива. През 2013 Тиберг режисира късометражен филм със същото заглавие, с който печели наградата на Canal+ в Кан. Осем години по-късно пълнометражната му версия вече е факт, а в нея ще видим още Зелда Морисън, Евелин Клеър, Крис Кок, Кендра Спейд, Дейна ДеАрмонд и др.

Премиерата на „Pleasure” ще бъде на 13 май.

plesure-poster-1-20220315 plesure-poster-2-20220315

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Гледах го още преди месец. Невероятно как от такъв фън като порното са се напънали да направят драма, но посредствена такава. Оценка 4 от 10.