Любимият ни Мадс Микелсен продължава да ни впечатлява с отдадеността си на това хем да мине през всеки един многомилионен холивудски франчайз, където да остави неповторимата си следа (вероятно като злодей), хем пък да не спира да прави интересно датско кино, което не се вкарва лесно в рамки и където, каквото и да си говорим, играе по-комплексни и разнообразни роли.

Следим следващия проект на Микелсен The Promised Land с огромен интерес още от самото начало, когато се казваше King’s Land. Когато пък имахме възможност да видим първия задкулисен кадър на филма, той беше кръстен The Bastard. Сега имаме плакат с името The Promised Land, но кой знае – важното е, че става въпрос все за едно и също нещо.

Историята проследява обеднелия, но горд капитан Лудвиг Кален, който предприема опасна мисия да покори и цивилизова датската пустош по декрет на краля. По пътя си той среща трудности от безмилостната природа до неприятния местен лорд, с когото имат идеологически различия. Най-важната връзка на капитана обаче е с Ан Барбара, жената, която му става съюзница в борбата срещу злото, смъртта и забвението.

Вижте трейлъра сега:

Знаем, че историческите драми не са по вкуса на всеки, но от този трейлър ни се струва, че дори и скептиците би трябвало да му дадат шанс. Далеч сме от напудрени обяснения в любов или пък масови сцени на бойни полета, в които едвам се разбира какво се случва. По всичко личи, че тук историята е твърдо фокусирана върху универсалните теми на борбата на човека да остави следа след себе си и пречките, които се изправят на пътя му.

The Promised Land е режисиран от Николай Арсел (A Royal Affair) по сценарий, който той е написал заедно с Андерс Томас Йенсен (Riders of Justice). Сценарият е адаптация на романа The Captain and Ann Barbara на Ида Йесен. В главните роли са Мадс Микелсен, Аманда Колин, Симон Беньенберг  Кристин Торп  Густав Линд, Якоб Лохман, Мортен Хее Андерсен, Магнус Крепър и Феликс Крамър.

Филмът ще дебютира за пръв път в състезателната програма на фестивала във Венеция, а датската премиера е насрочена за 5 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *