Има филми, които едва ли някога бихте предположили, че могат да бъдат подложени на римейк или рибуут практиката, царяща в Холивуд през последните години. Видяхме много класики, които (под една или друга форма) получиха продължения, нови версии или опити за модернизиране на историите. Тук говорим за наистина популярни франчайзи, които са оставили някаква трайна следа.

Екшънът „Заличителят“ („Eraser”) от 1996 година с Арнолд Шварценегер и Ванеса Уилямс обаче едва ли спада към горната категория. Не ни разбирайте погрешно, филмът на Чък Ръсел има чудесни качества, а освен това върви и с номинация за „Оскар“, което хич не е малко. Просто можем да се сетим за поне дузина заглавия на бат Арни, които да са много по-подходящи и интересни на днешната публика.

Все пак новата „модерна версия“ вече е факт и много скоро ще можем да я гледаме по дигиталните платформи, както и да си я закупим на физически носител. Тя е дело на Джон Поуг и е озаглавена подобаващо „Eraser: Reborn”, като ще разказва познатата история, но с други герои.

Вижте и трейлъра:

Няма да лъжем, не сме особено въодушевени от тази реклама. Доминик Шърууд, когото зрителите познават най-вече от адаптацията на ърбън фентъзи поредицата „The Mortal Instruments” на Касандра Клеър „Shadowhunters”, със сигурност не е Арнолд Шварценегер. Надяваме се, че и няма да се опитва да бъде. Неговият герой Мейсън Полърд се грижи да заличава самоличността на поверените му хора. Нещата обаче се объркат с високопрофилен свидетел и двамата ще трябва да бягат, за да спасят живота си.

Eraser: Reborn” ще обнови технологиите, но изглежда ще се постарае да запази основната фабула. Главният герой ще се опитва да предпази своя свидетел на всяка цена, като ще се наложи да се пребори с предателство, двойна игра и, разбира се, да наруши закона. Всичко това ще бъде подкрепено с много стрелба и експлозии.

Вижте и обложката на предстоящото Blu-ray издание:

eraser-reborn-poster-20220324

Режисьор на „Eraser: Reborn” е режисиран от Джон Поуг („Deep Blue Sea 3”, „The Quiet Ones”), a сценарият е дело на Майкъл Уайс („The Butterfly Effect 2”, „Hostel: Part III”). В ролите освен Доминик Шърууд ще видим още Маккинли Белчър Трети, Джаки Лай, Ризел Джанук, Кай Люк Брумер и други.

Филмът все още си няма премиерна дата, но би трябвало да се появи в началото на есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Като самостоятелен филм, можеше и да има някакъв потенициал, но като част от „Eraser“ – потенциалът му е заличен.

  2. Някъде из безбройните западни страници, които следвам имаше статия, че именно Eraser е причината т.нар. 80-тарски екшъни да умрат съвсем, както и екшън звездите тип Ван Дам / Слай / Лундгрен. Че този филм доказал, че подобни сюжети тип One man army вече са негледаеми.
    Горепоказаното със сигурност е негледаемо, притежава качествата на Ютюб сериал, колкото до стария, там е Ванеса Уилямс <3

    1. Я питай китайците дали не ги гледат. Бързи и яростни премиера 120 милиона, Батман премиера 11 милиона 🙂

    2. Майко мила…е Поне на мелбата ще му хареса. Има от всичко, бели, черни, жълти, зелени и най вече педераси.. как няма да му харесва…..