Като цяло, когато става дума за проекти, правени по комиксите на Marvel или DC, знаем да очакваме супергерои или поне супер специални хора, които се занимават с някакъв вид борба на „лоши“ срещу „добри“. Общо взето мейнстрийм движенията в комиксите и на двете компании се занимават с такъв тип разкази, докато по-малките им дъщерни издателства (като Vertigo за DC) или пък тотално независимите комиксови издателства се занимават с по-зрелите и ръководени от героите разкази, тип пост-апокалиптични дистопии, например.

Сега ще обърнем внимание на нов сериал, който си е по съвсем стандартен комикс на DC, но който не включва нито един супергерой, наметало или високотехнологично оръжие. „DMZ” разказва историята на САЩ след втора гражданска война, когато Манхатън е определен като неутрална „демилитаризирана зона“ – такава, в която не би трябвало да има войски от нито една от двете страни на конфликта. Издигнати са стени и островът уж е недостъпен, но една лекарка е изгубила сина си при евакуацията на Ню Йорк и навлиза дълбоко в зоната, за да го намери, където намира цяла общност, живееща вътре по собствените си правила.

Вижте трейлъра сега:

Веднага си личи как парите на HBO са употребени за изключително високото поне визуално ниво на проекта – има един специфичен кадър в началото на трейлъра, който е сякаш директно изваден от двойна страница в комикс. Харесваме също така Розарио Доусън, която беше свързващата сплав в Marvel-Netflix сериалите („Daredevil“ и пр.), така че сега ще се радваме да я видим от другата страна на комиксовата монета.

Самият „DMZ” ни изглежда сравнително стандартно, но пък има причина пост-апокалиптичните истории да са толкова популярни и толкова много. Ако са заложили на изследването на тази общност, която живее в затворения Манхатън, и ако основният фокус е повече върху този аспект от историята, отколкото върху престрелките, смятаме, че може да се е получило нещо достатъчно иновативно и ангажиращо, че да си заслужава да не бъде мятано в кюпа заедно с всички други комиксови проекти.

dmz-poster-20220317

DMZ” е адаптиран за телевизия от Робърт Патино, работил по сериали като „Westworld” и „Sons of Anarchy”. Проектът освен това придоби доста популярност и покрай изпълнителната продуцентка Ейва Дюверне. В главните роли ще видим Росарио Доусън, Бенджамин Брат, Хун Лий, Фреди Миярес, Джордън Престън Картър и Винъс Ариел.

Първият от четирите епизода излиза в HBO Max на 17 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Честно да ви кажа писнало ми е от Розарио Доусън тази е на всякъде чудя се с кой шеф спи

  2. явно тая война е унищожила напълно всички бели…баси…

    а иначе тоя сериал ще тръгне ли по нашенското HBO Max едновременно с щатското?

  3. Розарио Доусън ли се извиняваше в Ютуб, че не била достатъчно черна и откраднала ролята на други напълно черни, или я бъркам с някоя друга?! Ха-ха-ха!
    Сега проверих – извиняващата се е Танди Нютън! Тези в Холивуд напълно са се побъркали!

    ПП Този сериал е само за леви ненормални активисти!