Напоследък се случи така, че много често говорим за мултивселени и различни версии на един и същи герои. Във филма, за който ще говорим днес, отново имаме подобна концепция, но този път вселената си е една, а героините на Карън Гилън са две – оригиналът и клонингът ѝ.

Става дума за „Dual”, за който разказвахме преди известно време, когато още се смяташе, че Джеси Айзенбърг ще изиграе поддържаща роля. Това изглежда не се е случило (вероятно заради неговата заетост по собствения му филм, който направи фестивалния си дебют наскоро), но иначе всичко се е случило по план. Историята разказва за Сара, която получава терминална диагноза и решава да се подложи на процедура, която създава неин клонинг, чиято цел е да помогне на близките й да преживеят загубата. Оригиналната Сара обаче оздравява по чудо и получава една година да се подготви за дуел до смърт, който ще определи коя от двете ѝ версии може да остане жива.

Вижте трейлъра сега:

Тонът определено ни привлича заради странното си чувство за хумор. Концепцията освен това живо ни интригува – докато обикновено сме свикнали „уникалността“ на хората да се противопоставя на роботи и изкуствени интелекти и да се задават въпроси за това кое ни прави хора, тук ще става въпрос за клонинг – идеално генетично копие, което е също толкова човек, колкото и оригиналът.

Има и интересна концепция около това, че героинята изглежда е приела собствената си смърт в началото, след което трябва да се бори за живота си, което е голямо изпитание, както физически, така и ментално. Всички тези интересни въпроси се надяваме да са разгледани в рамките все пак на добре направен и интересен филм, защото нищо не ни разочарова толкова, колкото пропиляна добра концепция.

dual-poster-20220331

Dual” е написан и режисиран от Райли Стърнс („The Art of Self-Defence”). В главните роли ще видим Карън Гилън, Арън Пол, Бюла Коале и Тио Джеймс.

Премиерата ще бъде на 15 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *