Преди няма и месец споменахме за предстоящия „true crime“ сериал на „The Girl From Plainville”, базиран на действителните събития около известното дело „Мишел Картър. Сега, месец преди официалната премиера, Hulu представиха пълен трейлър, който разкрива по-обстойно точно върху кои аспекти от делото ще се съсредоточи сериала.

Припомняме, че делото е свързано с младото момиче Мишел Картър, в чиято роля ще видим талантливата Ел Фанинг. Картър е обвинена, че с поредица текстови съобщения е подтикнала към самоубийство своя приятел Конрад Рой III. Случаят се превръща в сензация в Америка и по него вече е правен и документален филм „Обичам те, умри вече“ на HBO. Предстоящият сериал е създаден от Лиз Хана и Патрик Макманус, които са също изпълнителни продуценти заедно с Фанинг и Британи Кахан Уорд, която вече е работила с Фанинг по сериала „Велика“.

Тук може да видите пълния трейлър

Не можем да предполагаме доколко субективен ще бъде сериала, имайки предвид, че не е документален и драматизирането за по-голям съспенс е факт, но трейлърът определено ни подсказва, че ще имаме поглед върху всяка една гледна точка. Сигурно е, че действието няма да се върти единствено около съдебната зала, а ще ни бъдат представени моменти както преди фаталната случка и как се е стигнало до нея, така и след нея и промяната, настъпваща в семействата на жертвата и обвиняемата след задълбочаването на случая.

Интересно е, предвид колко са докачливи американците на всякакви теми, дали създателите ще успеят да избегнат „идеализирането“ на ситуацията, както и да останат все така неутрални и без стигащи до прибързани изводи. Все пак самите Хана и Макманус са споделяли многократно, че основната цел на „The Girl From Plainville” е да се наблегне върху темата за психичното здраве на фона на шокиращите събитие, а не толкова върху дали Мишел Картър е виновна, или не.

Като изключително популярен жанр напоследък, всеки „true crime“ сериал представлява интерес за нас и същото важи и за 8-епизодния „The Girl From Plainville”. От видяното дотук вниманието ни е окончателно привлечено, особено от факта колко много Ел Фанинг прилича на реалната личност. Няма съмнение, че и актьорски ще се справи, тъй като в последните години тя успешно се доказа (и в избора си на проекти също), че по талант вече е на нивото на сестра си Дакота. Първият поглед и към героя на Клои Севини, която ще влезе в образа на майката на жертвата, също не разочарова. С две думи наистина сме любопитни  какво може да ни поднесе тази криминална драма.

Актьорския състав включва още и Колтън Райън (Конрад „Коко“ Рой III), Кара Буоно (Гейл Картър), Кай Ленъкс (Дейвид Картър) и Норбърт Лео Батц (Конрад „Ко „Рой II).

Премиерата на „The Girl From Plainville” е на 29 март по стрийминг платформата Hulu, където ще бъдат пуснати първите три епизода.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *