В последните години разказите за истински престъпления станаха едни от най-популярните документални филми, сериали, подкасти и какви ли не други форми на разказване – трагичните, но мистериозни и интригуващи истории, улавят интереса на многомилионна публика навсякъде по света. Затова и не се учудваме колко различни художествени интерпретации на подобни истории се правят, като една от тези, за които сме най-любопитни, е предстоящия сериал „The Staircase”.

Вече сме отбелязвали, че в главните роли ще влязат неповторимите Колин Фърт и Тони Колет като женената двойка Майкъл и Катлийн Питърсън – уж любящо семейство, докато Катлийн не пада фатално по стълбите. Каква е истината обаче, дали е просто нещастен инцидент или нещо далеч по-сложно и зловещо? Това е темата (вече вдъхновила една документална поредица), която ще бъде разгледана в „The Staircase” на Антонио Кампос и Маги Кон.

Още по-интересното е, че към Фърт и Колет ще се присъедини цял отбор от вълнуващи актьори. Жулиет Бинош, която винаги гледаме с радост, и страхотният Майкъл Стулбарг са част от актьорския състав, заедно с младите надежди Дейн ДеХаан, Софи Търнър, Одеса Йънг и Патрик Шварценегер. Кастът е завършен от Роузмари ДеУит, която ще изиграе сестрата на Катлийн, Паркър Поузи ще влезе в ролята на южняшката прокурорка на делото и Джоъл Макинън Милър, който пък ще изиграе Лари – фен на така наречената „теория за совата“.

Vanity Fair публикува първи снимки от „The Staircase”, който ще разкаже историята за смъртта на Катлийн в три периода – преди събитието, няколко дни след него (с последвалия отзвук) и по време на самия инцидент.

the-staircase-1-20220328 the-staircase-5-20220328 the-staircase-4-20220328 the-staircase-3-20220328 the-staircase-2-20220328 the-staircase-colin-firth-hbo

The Staircase” е написан от Антонио Кампос (“The Devil All The Time”) и Маги Кон (“Narcos: Mexico”), които са и шоурънъри. Кампос също така ще режисира шест от осемте епизода.

За момента премиерна дата не е обявена, но HBO са обещали, че излъчването ще започне още тази пролет.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *