Приближава премиерата на един от най-високопрофилните и интересни сериали, които очакваме тази година – „Gaslit”. Историята може да е сравнително позната, защото престъпленията на президента Никсън и опита за потулването им са тема, която вълнува творците общо взето от времето на истинските събития, които са един от най-големите скандали на ХХ в.

В „Gaslit” същите събития са разгледани от нова гледна точка, с която по-голямата част от аудиторията може и да не е запозната, дори и да знае цялостната история на скандала. Сериалът ще разкаже за Марта Мичъл, съпругата на тогавашния главен американски прокурор, която е първият човек, обвинил президента в съучастие в Уотъргейт. След като вече видяхме един трейлър, сега имаме втори, който още повече показва влиянието, което една жена, която посмява да си отвори устата, може да има, колко неудобна е била тя за властите и как е била проведена целенасочената кампания да я накара да се съмнява в собствения си разсъдък (титулярния “gaslighting”).

В трейлъра най-много ни харесва аспектът на историята, че не всичко се фокусира върху насилствените опити за „овладяването“ на Марта, макар че се вижда, че е имало и такива. До голяма степен повече се интересуваме именно от поляризираните обществени мнения към нейната постъпка, как някои хора са я намирали за смел герой, а други – за менопаузна истеричка. Изключително сме развълнувани да гледаме Джулия Робъртс в тази роля, защото тя изглежда не просто на място, а сякаш е успяла да се разгърне така, както не го е правила от години.

Разгледайте и страхотните „character“ постери, които излязоха наскоро и които сами по себе си разказват страхотна история.

gaslit4-20220318 gaslit3-20220318 gaslit2-20220318 gaslit1-20220318 gaslit-20220318

Създател и шоурънър на „Gaslit“ е Роби Пикъринг („Mr. Robot“), режисьор на всички епизоди е Мат Рос („Captain Fantastic“), а един от изпълнителните продуценти е Сам Исмаил („Mr Robot”). В главние роли ще видим Джулия Робъртс, Шон Пен, Дан Стивънс, Бети Гилпин, Патън Осуолд и Шей Уигам.

Премиерата на първия от осемте епизода е на 24 април по телевизия Starz.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *