След поредното забавяне, уж вече идва време за премиерата на „Морбиус” („Morbius“) – следващия проект от самостоятелното кътче от Marvel вселената, което Sony притежават и което се фокусира върху антигероите и злодеите, гравитиращи около Човека-паяк. Двете части на „Венъм“ бяха меко казано спорно приети, а не можем да си представим, че този филм ще намери по-лесен път към сърцата на феновете. Въпреки това обаче сме любопитни за цялостните връзки във вселената, особено след „Спайдър-мен: Няма път към дома“ и макар да знаем, че „Морбиус” трябваше да е излязъл много преди него, все пак ще ни е интересно да видим как се свързва с останалите филми.

Припомняме, за който (разбираемо) е забравил, че това е филмът с Джаред Лето като д-р Майкъл Морбиъс, познат като „живия вампир“. Добрият доктор търси лечение за рядкото си генетично заболяване, с което обаче всъщност се превръща в анти-героя Морбиъс, в когото се борят едновременно желанието му да помага на хората и желанието му да им изсмуче кръвчицата.

Друга причина за любопитство то ни, е актьорски състав, който ще заобикаля Лето. Ще видим завръщането на любимеца ни Майкъл Кийтън като Ейдриан Тумс – Лешояда, страхотният Джаред Харис ще влезе в ролята на съветник и ментор на Морбиъс, а Мат Смит ще бъде Локсиас Краун – главният противник на доктора, който застава на противоположната страна на моралната му дилема.

Вижте последния трейлър, както и специално видео, в което Джаред Лето обяснява комиксовото зараждане на героя.

Всъщност, истината е, че Морбиъс наистина може да бъде доста интересен герой, просто не си представяме, че това ще е филмът, който ще грабне въображението и съзнанието ни. Изглежда ни повече като стандартна origin история, примесена с малко повече хорър елементи, заснета с доста посредствен екшън, замаскиран с невпечатляващи ефекти, които можете да видите в първата по-дълга сцена, която Sony пуснаха промоционално.

morbius_ver2_xlg morbius_xlg

Морбиус” („Morbius“)  е режисиран от Даниел Еспиноза по сценарий на Мат Сазама и Бърт Шарплес, работили по „шедьоври“ като „Gods of Egypt” и „The Last Witch Hunter”. В главните роли са Джаред Лето, Адриа Арьона, Мат Смит, Джаред Харис, Ал Мадригал и Тайрийз Гибсън.

Новата премиерна дата е 1 април 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.

    1. Този коментар все едно за пръв път го виждам