За филм, който за пети път се опитва да ни продаде едно и също нещо, новият „Писък“ се справи повече от прилично и успехът му сред критиката и боксофиса е показателен. Разбира се, този успех практически гарантира следващо продължение и този път от Spyglass Media и Paramount нямат никакво намерение да чакат цяло десетилетие (разликата между третия и четвъртия филм, както и между четвъртия и петия беше цели 11 години) и вече дадоха зелена светлина на следващата част от франчайза.

Deadline съобщават, че „Писък 6“ (предвид, че последният филм се казваше само „Писък“, се чудим как точно ще е озаглавен новият – „Писък 2“, „The Scream“ или ще му люснат някое подзаглавие?) ще дебютира в кината догодина на 31 март. Освен това е потвърдено, че се завръща и целият творчески екип зад камерата в лицето на режисьорите Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет и сценаристите Гай Бузик и Джеймс Вандербилт, който отново се нагърбва с ролята и на продуцент, заедно с партньорите си Уилям Шерак, Пол Найнстайн. Като изпълнителни продуценти се завръщат оригиналният сценарист на поредицата Кевин Уилямсън и Чад Вилела.

Що се отнася екипа пред камера, засега единственото потвърдено име е това на ветеранката Кортни Кокс, която отново ще се превъплъти в Гейл Уедърс. Надяваме се тя да бъде и единствената от “the legacy cast“, която ще се завърне – смятаме, че е време да оставят Сидни Прескот на Нев Кембъл да си живее живота с Марк Кинкейд (да, същия – детектива на Патрик Демпси от „Писък 3“ – и да, ние също го намираме за странно, но както и да е). Не е ясно кой от новите попълнения от предишния „Писък“ ще бъде част от новата история, но очакваме това да са всички оцелели, начело с Мелиса Барера. Няма да казваме кои са другите, ако все още не сте гледали филма, макар че, ако не сте, едва ли четете тази новина.

Като фенове на франчайза бяхме много развълнувани за последния „Писък“ и много се радваме, че той оправда очакванията ни – заедно с „Писък 4“ го нареждаме след оригинала като най-добрите филми от поредицата. За „Писък 6“ обаче не сме никак ентусиазирани, при все че творческият екип споделя, че имат интересни идея как да развият историята. Ще го гледаме, разбира се, и ще следим всичко по-интересно около развитието на проекта, но засега оставаме скептично настроени.

Още веднъж, премиерата на „Писък 6“ е предвидена за 31 март

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *