lotr-animation-4-20220216

Броени дни след дебюта на противоречивия (предизвикал доста остри реакции сред феновете на Дж. Р. Р. Толкин) първи трейлър на игралния сериал на Amazon „The Lord of the Rings: The Rings of Power“, получаваме информация за премиерната дата на следващия голям проект от вселената на Средната земя – анимационния филм „The Lord of The Rings: The War of Rohirrim”, който ще се появи в кината точно след две години, на 12 април 2024 година.

Заедно с новината за премиерната дата, New Line Cinema и Warner Bros. Animation разпространиха и първата концептуална рисунка от филма. Получаваме и потвърждение, че действието на „The Lord of The Rings: The War of Rohirrim” ще се развива около 200 години преди събитията в „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ и ще разкаже за живота, приключенията и пропитите с кръв времена на една от най-култовите фигури на Средната земя, могъщия крал на Рохан – Шлем Тежкоръки, с акцент върху изграждането на крепостта Шлемово усое, която е в центъра на една от най-известните битки в Средната земя, паметно претворена на екран от Питър Джаксън в „Двете кули“.

Вижте концептуалните рисунки.

lotr-animation-5-20220216 lotr-animation-2-20220216

Битката при Шлемово усое е може би най-любимият ни момент от „Властелинът на пръстените“ на Толкин (за разлика – и тук ще хвърлим една бомба – от филмова ѝ версия в „Двете кули“, която не влиза дори и в топ 5 от трилогията на Джаксън) и честно казано, сме развълнувани пред перспективата да видим на екран историята на крепостта, особено пък в анимационна форма.

Ако ще се развива вселената на Средната земя, а с обявяването за продажба на правата за франчайза от капанията на Сол Зенц (в момента Warner Bros. оспорват този акт в съда) със сигурност ще чуваме и виждаме за още проекти, предпочитаме те да са в стила на „The Lord of The Rings: The War of Rohirrim” отколкото на „The Rings of Power“. Разбира се, и тук са възможни неприятни изненади – например да направят Шлем Тежкоръки чернокожа жена, но засега поне няма знаци за подобни неща.

На режисьорския стол ще седне майсторът на анимета Кенджи Камияма („Blade Runner: Black Lotus”, „Ghost In The Shell: Standalone Complex“), а сценарият е дело на Джефри Адис и Уил Матюс („The Dark Crystal: Age of Resistance”). На този етап актьорски състав не е обявен, но Камияма обещава това да се случи скоро. Когато това се случи, ще се постараем да го отразим, както и всичко по-интересно около проекта.

Още веднъж, премиерата на „The Lord of The Rings: The War of Rohirrim” е насрочена за 12 април 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Тия, па!!! Пожънаха огромни успехи и слава с „Пръстените на силата“ 😀 , че конкурентите им са хвърлиха да правят и анимации!!!! Някой май слага тигана на огъня, докато рибата е още в морето (хъ-хъ-хъ)…

  2. Може би ще се окаже, че крепостта Шлемово УСОЕ е кръстена на жената на Тежкоръкия 😀

  3. Битката при шлемлво усое, Питър Джаксън яко я беше оплескал с недомислици и негови лични измислици още от пътуването натам, та до финалния бой с орките и тяхното разбиване. Така че да, разликата в качеството спрямо книгата е огромна.

    Изобщо всички дупки във филмите му се дължаха на моментите, в които се опитваше да дописва Толкин. А при Хобит се наложи доста да го дописва като за три серии, като даже сътвори дивотията с любов между елф и джудже….