openh4-20220223

През последните години не си спомняме филм, чието развитие да сме следили по-отблизо и редовно, от това на „Oppenheimer“ на Кристофър Нолан. В един момент обаче новините за поредното голямо или интересно име, което се присъединява към актьорския екип, станаха толкова много, че беше чак нелепо и си взехме лека почивка. Сега обаче отново се връщаме към проекта, за да отбележим най-новото (отново звездно) развитие около кастинга и по-важното, да отразим първата официална снимка на Килиън Мърфи като титулния Дж. Робърт Опенхаймер.

Преди това обаче напомняме, че „Oppenheimer“ е адаптация на наградената с „Пулицър“ книга „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer“ на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин и ще разказва историята на Опенхаймер и на част от хората (семейство, учени, политици, военни), които пряко или косвено изиграват важна роля в проекта „Манхатън“ и създаването на първото ядрено оръжие – атомната бомба.

Universal, които приютиха проекта, след като Нолан напусна дългогодишния си партньор Warner, заради тяхното решение да пускат филмите си за 2021 г. едновременно в кината и на HBO Max, обявиха, че снимките на $100-милионната продукция са започнали вчера, като част от предвидените локации са Ню Мексико, Калифорния и Ню Джърси. За да отбележат началото, от студиото представиха и споменатия по-горе първи поглед към Килиън Мърфи в образ. Вижте го, а най-долу ще откриете и послужилата за вдъхновение снимка на истинския Опенхаймер.

openh3-20220223

Мърфи изглежда супер. Той винаги е на висота и сме сигурни, че тук ще направи поредната си силна роля. В официалната информация се споменава, че цигарата не е случайна – Опенхаймер е бил „chain smoker“ (или както ние му казваме, „палил ги е една от друга“) и в крайна сметка страда и умира от рак на гърлото. Също така, снимката е вдъхновена от реален кадър на Опенхаймер, който може да видите най-долу.

Другата голяма новина, която получаваме покрай първия поглед, е присъединяването към актьорския екип на сър Кенет Брана, който, както знаете, вече е работил с Нолан по „Дюнкерк“ и „Тенет“ и в момента е „по-горещ от всякога“ с номинациите си за „Оскар“ 2022 като режисьор, сценарист и продуцент на „Белфаст“. Между другото, с тези си номинации Брана влиза в историята на Академията като първия човек, който е бил номиниран в седем различни категории. На този етап все още няма информация в коя точно роля ще влезе британецът.

Припомняме, че сред останалите актьори, които сме отбелязвали, са Емили Блънт, Робърт Дауни Дж., Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек и Бени Сафди, а през последните седмици към тях се присъединиха още Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Майкъл Ангарано, Олдън Ерънрайк, Джак Куейд, Дилън Арнолд, Дейвид Кръмхолц и Матю Модийн. Казахме ви, че е чак нелепо.

Отбелязваме, че освен режисьор, Кристофър Нолан е сценарист и продуцент, наравно с дългогодишната си партньорка Ема Томас. Филмът ще бъде заснет на IMAX 65mm и 65mm филмова лента и ще включва сцени с черно-бели IMAX аналогови фотографии, а премиерата е предвидена за 21 юли 2023 г. Ще продължаваме да следим всичко по-интересно около „Oppenheimer“ и ще ви държим в течение.

openh1-20220223
Дж. Робърт Опенхаймер

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments