Към края на миналата година Netflix обявиха, че през 2021 г. ще изкарват нов филм всеки уикенд. Това естествено със сигурност значеше, че някои от тези продукции ще са далеч по-лоши от други и сигурно повечето всъщност няма да си заслужават гледането. Когато за пръв път чухме обаче, че един от тези филми ще бъде „The Harder They Fall” стана ясно, че това ще бъде от проектите на Netflix, които няма да пропуснем.

Припомняме, че „The Harder They Fall” е уестърн, в който ролите са поверени почти изцяло на чернокожи актьори. История разказва за престъпника Нат Лов, който тръгва на мисия за отмъщение, когато убиецът на родителите му е освободен от затвора. Беше ясно, че този проект ще привлече много внимание най-вече заради първокласния си актьорски екип и заради звездните си продуценти – легендарните Лорънс Бендър и Джей-Зи. Сега обаче когато вече имаме първи трейлър знаем, че няма да пропуснем този филм не защото смятаме, че „трябва“ да се гледа, а защото просто изглежда безобразно забавно.

Моментално сме зарибени след тези първи кадри. Да, актьорите в главните роли са страхотни и голяма част от тях са ни големи любимци. Но най-важното е, че от този първи трейлър веднага виждаме, че това е точно типа забавление, каквото невероятно харесваме – силно стилизиран и хипернасилствен екшън, визуално изпипани кадри от монтажа до костюмите, чувство за хумор, което не се изразява чрез шеги, колкото чрез цялостното държание на героите. Освен това отдалеч си личи, че въпреки че за режисьора Джеймс Самюел това е пълнометражен дебют, той се е заиграл дори и с познатите тропи на уестърна, а играта с жанра по принцип е похват, който може да ни донесе страхотни резултати – виждаме обир на влак, изстрели зад гърба и разбира се – задължителният кадър, предвещаващ дуел по палдне.

По всичко личи, че „The Harder They Fall” няма да бъде един от филмите, с които този многократно награждаван актьорски екип ще се бори за нови статуетки. Затова пък изглежда, че всички са се забавлявали безумно и че и ние ще се забавляваме много, докато го гледаме. А не е ли това далеч по-важно от наградите?

the-harder-they-fall-netflix-01 the-harder-they-fall-netflix-02

THE HARDER THEY FALL (L-R): ZAZIE BEETZ as MARY FIELDS, JONATHAN MAJORS as NAT LOVE. CR: DAVID LEE/NETFLIX © 2021

The Harder They Fall” e режисиран от Джеймс Самюел, който е написал и сценария заедно с Боаз Якин. В главните роли са Джонатан Мейджърс, Идрис Елба, Реджина Кинг, Зази Бийтс, Лакийт Станфийлд, Делрой Линдо, Еди Гатеги, Деймън Уейънс Дж. и др.

Официална премиерна дата все още не е обявена, но ще бъде тази есен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Не ми се мисли какво ще стане, ако Холивуд направи уестърн само с бели…
    Апокалипсис!!

  2. Забавление?! От избиващи комплекси?! Сиктир бе, от какво сте оперирани? От кино?

  3. Това не е пропаганда.
    Това не е пропаганда.
    Това не е пропаганда…
    Това не е пропаганда.

  4. Да се радваш, че изобщо се правят такива филми – трябва да си или пълен идиот или от същия цвят, друг вариант няма…

  5. Да изглежда безобразно забавно да гледаш уестърн само с негри в дивия запад на фона на негърска музика (Енио Мориконе например пасти да яде.) Адски забавно е, само че как са пропуснали лошия да е бял?! (Е поне още в началото утрепаха белия, нали…

    Актьорите повечето са готини и добри като имена и се надявам да излезе нещо от това, но не очаквам нещо повече от тъп филм. Като гледам кадрите почти на 100 процента няма да го гледам и не защото съм против негрите или педерасите, а защото ще е тъп филм…..