Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“
Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“

След леко забавяне, породено от сложната епидемична обстановка, най-касовият сръбски филм „Южен вятър 2: Ускорение“ ще се пови и в родните киносалони от 4 февруари. Феновете на придобилия култов статус първи филм, както и почитателите на високите скорости и екшъна, най-накрая ще могат да се насладят на атрактивното продължение и да станат свидетели на развръзката на историята.

Южен вятър 2: Ускорение“ излиза извън асфалта и градската среда, за да тръгне по неутъпканите планински терени на Сърбия, Хърватска и България. На фона на живописните природни пейзажи ще видим как съдбите на лошите момчета се преплитат отвъд борбата за надмощие в трафика на наркотици. Петър Мараш (Милош Бикович), неговия най-доверен приятел Бачо (Миодраг Радонич) и брат му Ненад (Лука Гърбич) ще се изправят в челен сблъсък срещу суровите български наркопласьори Кирил (Захари Бахаров), Чавдар (Мариан Вълев), Борис (Асен Блатечки), Ангел (Мак Маринов) и Иван (Руси Чанев).

Вижте официалния трейлър на филма.

По думите на своите създатели, „Южен вятър 2: Ускорение“ задава важен въпрос: „парите или семейството?“. По повод предстоящата премиера на филма, Милош Бикович споделя:

Колкото и да е чудно, „Южен вятър“ всъщност е филм за семейството, но докато в първата част този мотив е само загатнат, то в „Ускорение“ вече е на преден план. Втората част ясно показва лошите семейни отношение като корен, от който израства злото и престъпния път, по който поемат героите. Всичко започва в детството и прекъснатата връзка между бащи и синове, която на по-късен етап променя характера и съдбите на героите и завършва за някои с фатален край. Жанрът на филма се променя към приключенски екшън с елементи на криминален трилър, с ускорен ритъм и динамика. Зрителите определено ще бъдат изненадани.

Миодраг Радонич добавя:

Не случайно втората част на филма се казва „Ускорение“. Тя е с много по-различна визуална идентичност и динамика, в която се развиват личните истории на героите. Това ще бъде едно съвсем ново и неочаквано преживяване за публиката.

В своята родина, с над 700 000 зрители, „Южен вятър 2: Ускорение“ не само задминава успеха на първата част, но дава и силна заявка да се превърне в един от съвременните класики на сръбско кино. Филмът продължава да набира скорост и да покорява боксофиса в Източна Европа, а този месец му предстои показ и в САЩ.

iujen-viatur-poster-20220118

Режисьор на „Южен вятър 2: Ускорение“ е Милош Аврамович по сценарий на Петър Михайлович. Продуценти са Татяна Гойкович, Милош Аврамович, Милош Бикович и Миодраг Радонич.

Премиерата е на 4 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Само Калин Врачански им липсва, ама с него щяха да конкурират кастинга на „Жега“

  2. Exa, толкова е тежкарско, че отсега го виждам как потъва като оловно топче към Марианската падина 😀

  3. Не съм гледал и първата част, но ако е нещо като “Под прикритие“ може и да го гледам от любопитство