Една история, свързана с реални събития с 50-годишна давност, ще бъде в центъра на новия проект, по който ще работи режисьора Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”, „Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“). Продуценти на проекта са Netflix, той ще носи заглавието „Society of the Snow“.

В основата на филма е книгата на уругвайския автор и журналист Пабло ВиерсиLa Sociedad de la Nieve“, който разказва за трагичната катастрофа на полет 571 на уругвайските въздушни сили, известна като „Miracle of the Andes“. В самолета е пътувал отборът по ръгби, който е трябвало да пристигне в Сантяго, Чили, но се разбива в ледник на 13 октомври 1972 година. От 45 пасажери на борда, само 29 оцеляват, ала се оказват в екстремна ситуация високо в ледената планина.

С филма „Society of the Snow“ Байона ще се завърне отново към испаноезичното кино – самият той е автор на сценария, заедно с Бернат Вилаплана, Николас Касариего и Хайме Маркес. Ето какво споделя режисьорът за новия си проект:

Да разкажа за едно от най-паметните събития на ХХ век, с всички детайли, които изисква тази история, е много важна задача за мен – нужно е да се отдаде дължимата почит на всички, които не са успели да се завърнат от планината, и уважение към оцелелите. За първи път след 14 години ще снимам отново на испански език, с екип от млади уругвайски и аржентински актьори, и нямам търпение да стартираме съвместното си дело.

Предстои началото на снимачния период – избрани са локации в Андалусия, в столицата на Уругвай – Монтевидео, както и на специални места в Андите. Историята за катастрофата е разказвана във филма „Живи“ на Франк Маршал, с участието на Итън Хоук от 1993 година, който посвещава творческите си усилия най-вече на документални сюжети и продуцентски ангажименти. Сигурни сме, че Хуан Антонио Байона ще положи специални усилия, за да пресъздаде епохалната истинска история от преди половин век.

В актьорския екип на „Society of the Snow“ са потвърдили участие Енцо Вогринчич Ролдан, Матиас Рекалт, Томас Волф, Диего Ариел Вегеци, Агустин Парделя, Франциско Ромеро, Рафаел Федерман, Фелипе Гонзалес Отаньо, Естебан Кукуришка, Агустин Дела Корте, Валентино Алонсо, Симон Хемпе, Херонимо Босия, Фернандо КонтиджианиГарсия, Бенджамин Сегура. Продуценти на проекта са Сандра Хермида и Белен Атиенца.

Очакваме Netflix да обяви премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. O, Боже Господи…
    Тамън чета с интерес и викам какво е това и почвам да чета за отбора по ръгби и се сещам..
    Не се съмнявам, че Хуан е добър режисьор и ще направи качествен филм, но хайде стига сега. Римейк на Живи!?
    Не знам Франк Маршал доколко се е държал в близост до изходния материал, но филма, айде да не кажа шедьовър на киното, си е истинска жива класика. Кому е нужен римейк на един незабравим филм?!
    Все едно след 4-5 години да направят римейк на Матрицата. Не стига, че го осраха с никому ненужни цели две продължения, ами сега и дозасраха всичко с четвърти филм! Аниматрицата перфектно си допълваше Матрицата и това трябваше да бъде краят….
    П.С. Още малко и ще измислят предистория или продължение на Живи…. Бахти…

  2. B ръцете на Байона всеки проект може да се окаже як. Той е една от малкото причини да не съм изцяло скептичен за “Властелина”… или поне за епизодите, които той е режисирал.