В седмицата след дебютния уикенд на „Улицата на кошмарите“ у нас, получаваме първия тийзър трейлър на отколешния passion проект на Гийермо Дел Торо – stop-motion анимацията „Пинокио“ („Guillermo del Toro’s Pinocchio“). Лично ние следим и очакваме филма още от 2011 г. и се радваме изключително много, че благодарение на „бездънния джоб“ на Netflix (които наскоро имаха грижи с акциите, но ще се оправят, не ги мислете) най-накрая ще види бял свят, този декември. Знаем, далечко изглежда, но чакахме единайсет години, ще почакаме още една.

Тийзърът предлага първи истински поглед към филма – досега бяхме виждали единствено концептуални рисунки, – като фокусът е върху озвучавания от Юън Макгрегър Себастиан Дж. Крикет, щуреца живял в сърцето на Пинокио, който ще ни разкаже неговата невероятна история от първа ръка.

Първо, изглежда прекрасно, това няма какво да го коментираме. Второ, да, историята на Пинокио е разказвана толкова много пъти под какви ли не форми (съвсем наскоро гледахме игралната версия на Матео Гароне, а очакваме и тази на Disney, предвождана от Робърт Земекис и Том Ханкс) и малко по-различен поглед няма да навреди.

Принципно не сме най-големите фенове на „мислите си, че познавате историята, но всъщност не я“, защото често следват неща, които съсипват духа и смисъла на първообраза в името на това да имаме нещо различно, но в случая имаме огромно доверие на Гийермо Дел Торо, който свежда същността на „Пинокио“ до тази на „Франкенщайн“ – нещо, с което сме склонни да се съгласим.

В този ред на мисли, Дел Торо споменава, че не харесва идеята как Пинокио е „награден“ с превръщането си в истинско момче, затова, че е бил „добър“, което ни навежда на мисълта, че ни очакваме малко по-мрачен завършек на историята. Но каквото и да ни е подготвил мексиканецът, ние ще сме на линия, защото сме му огромни фенове, не пропускаме нито един от режисьорските му проекти и не на последно място, обожаваме stop-motion анимация.

bd-20220125

Режисьор на „Пинокио“ („Guillermo del Toro’s Pinocchio“) е Гийермо Дел Торо („Кронос“, „Лабиринтът на фавна“, „Пурпурният връх“, „Формата на водата“) в партньорство с Марк Густафсон („Фантастичният Мистър Фокс”). Сценарият е дело на Патрик МакХейл („Over The Garden Wall”), Матю Робинс („Пурпурният връх“), Грис Гримли, и Гийермо Дел Торо, по книгата „Приключенията на Пинокио“ на Карло Колоди.

Ролите озвучават Юън Макгрегър (Крикет), Дейвид Брадли (Джепето), Грегъри Ман (Пинокио), Кейт Бланшет, Джон Туртуро, Рон Пърлман, Фин Улфхард, Тим Блейк Нелсън, Кристоф Валц, Тилда Суинтън и др.

Премиерата ще бъде по Netflix през декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments