Всички знаем, че „бъг“-ове има отдавна, при това някои са доста големи – и докарват сериозни главоболия. В случая с новия Netflix-филм на Жан-Пиер ЖьонеBigbug“, който е по-скоро сатирична гротеска на очакващото ни „светло“ бъдеще, нещата излизат съвсем извън контрола на обикновените хорица, защото те по съвсем естествен път са „предали властта“ върху ежедневието си на роботчета и роботища. Обаче изкуственият интелект в един момент просто решава, че ще престане да се подчинява – и ето какво се случва:

Шок и ужас, нали?! При все това Netflix или всезнаещите журналисти отвъд Океана анонсират „Bigbug“ като комедия, което ни навежда на мисълта, че творението на Жьоне вероятно ще съдържа много повече подтекст, окарикатуряващ биологичния естествен интелект. Напомняме официалния синопсис:

През 2045 година изкуственият интелект е навсякъде. До такава степен се е превърнал в част от съществуването, че човечеството разчита именно роботите да задоволяват всяка необходимост или желание на хората – дори най-съкровените и шантави фантазии… В един тих квартал, четири домашни робота изведнъж решават, че ще вземат за заложници хората, в чиито къщи работят. Затворени заедно по не-съвсем-семеен начин, една досадна домакиня и нейния предприемчив секс-робот са принудени да се понасят взаимно във все по-истерична атмосфера! В същото време последното поколение андроиди се опитват да „изземат властта“. При все че опасността наближава, хората не обръщат внимание на променената реалност, а в пристъп на ревност се нахвърлят един срещу друг, под удивените погледи на техните домашни роботи. Може би точно те, машините, всъщност имат душа – или пък не?!…

Bigbug“ е написан от режисьора Жан-Пиер Жьоне в съавторство с Гийом Лоран. Ролите в историята са поверени на Доминик Пиньон (не си представяме филм на Жьоне без него!), Елза Зилберщайн, Изабел Нанти, Стефан Де Грут, Клод Перон, Юсеф Хаджиди, Клер Шуст, Франсоа Левантал, Албан Леноа, Андре Дюсоле, Марисол Фертар, Елие Тона и др.

Премиерата на филма е по Netflix, датата е 11 февруари 2022 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *