Странна метаморфоза ни очаква в близкото бъдеще – през изминалата седмица стана ясно, че един от любимците на комикс-вселената, самият Капитан Америка, познат също и като Крис Евънс, ще участва във все още неозаглавен филм, посветен на Джийн Кели. За актьора-икона, прочутия певец и танцьор от Златната ера на Холивуд ще се опита да разкаже сценаристът и продуцент на проекта Джон Логан.

Според източниците на информацията, цитирани от Deadline, филмът ще бъде изграден върху оригинална идея на самия Евънс. В центъра на историята ще бъде поставено 12-годишно момче, което през 1952 година се сприятелява във въображението си с легендарния Джийн Кели, докато той работи по свой филм в студията на MGM. За момента няма филмова компания, която да е застанала зад обещаващия проект, но в продуцентския екип влизат и самият Евънс, както и Марк Касен, който е режисьор на независимия филм от 2011 „Puncture“. Очаква се Райън Джонсън и Рам Бергман от „T-Street Productions“ също да се включат в реализирането на тази предизвикателна идея.

Обичаме да се изненадваме приятно от разгръщането на неподозирани таланти – най-скорошният пример за подобна среща с неочаквано добро музикално изпълнение беше Андрю Гарфийлд в „Tick, Tick… Boom!“. Стискаме палци на Евънс да бъде неотразим в превъплъщението си в ролята на великия Кели, познат на всички поколения от „Singin’ in the Rain“, „An American in Paris“, „On the Town“ и др.

Ето едно носталгично напомняне за неговия непреходен талант – в компанията на великолепния Фред Астер, в един филм, създаден преди 77 години „Ziegfeld Follies“!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *