Противоречивият отзвук след появата на четвъртата част на „Матрицата“ не повлиява на ангажиментите на Киану Рийвс. Според Deadline в момента той е в преговори за участие в подготвяната от Hulu адаптация на книгата на Ерик Ларсън „The Devil in the White City“, излязла през 2003 година. Историята е пресъздадена по истински събития и в нея участват двама мъже – един архитект и един сериен убиец, чиито съдби са неразривно свързани със Световното изложение в Чикаго през 1893 година.

Още през 2010 година Леонардо ДиКаприо купува правата за книгата с идеята да реализира пълнометражен филм, режисиран от Мартин Скорсезе, а той самият да влезе в ролята на доктор Х. Х. Холмс – един от първите серийни убийци на Америка, примамвал и измъчвал жертвите си в своя „Убийствен замък”. Не е ясно в момента дали Киану Рийвс, който е точно 10 години по-голям от ДиКаприо, ще поеме ролята на прочутия доктор, или ще влезе в образа на гениалния архитект Даниел Х. Бърнам, работил по специалните постройки и атракции в Чикаго, които са превърнали честването на четиривековния юбилей от пристигането на Христофор Колумб в Америка в събитие от световна величина.

Постепенно амбициите за екранизация на „The Devil in the White City“ през годините се трансформираха към поредица под шапката на Hulu, като ДиКаприо и Скорсезе са в екипа на изпълнителните продуценти, заедно с Рик Йорн, Сам Шоу, Дженифър Дейвисън и Стейси Шер. Продуцентските компании на сериала са Paramount TV Studios, заедно с ABC Signature и Appian Way на ДиКаприо. По адаптацията на романа работи Сам Шоу („Castle Rock“, „Manhattan“), като за режисьор на първите два епизода е ангажиран Тод Фийлд.

За Киану РийвсThe Devil in the White City“ ще бъде първата голяма роля в щатски телевизионен сериал. Очакваме още новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *