Още преди появата на романа на Джезамин Чан „The School for Good Mothers“, любимата ни Джесика Частейн вече притежава правата за екранизация. Идеята ѝ е да продуцира поредица чрез своята компания „Freckle Films“. Тази информация е разпространена от Deadline, като е ангажиран и режисьор, която ще се включи също в екипа на изпълнителните продуценти – Джуд Уенг („Finding Ohana“ на Netflix, епизоди на „Black-ish“, „Young Sheldon“ и др.).

Историята е дистопична и драматична, като се пресъздава съдбата на Фрида Лиу, която оставя дъщеря си сама за няколко часа, за да могат представители на държавната администрация да определят дали тя успешно се е кандидатирала за оценка от страна на институция, подобна на „Биг Брадър“. Отсъждането трябва да е „успех“ или „провал“ по отношение на нейната майчинска посветеност. Уенг и Частейн ще работят заедно като продуценти на адаптацията, но все още не са определили сценарист и/или шоурънър, който да оглави работата по току-що публикувания текста на новия роман на Чан.

Сред останалите проекти на „Freckle Films“ са „The 355“ на Саймън Кинбърг, в който участват Частейн, Пенелопе Крус, Даян Крюгер, Лупита Нионг’о и Фан Бингбинг; поредицата „George & Tammy“ на Paramount Network, както и „The Eyes of Tammy Faye“, в който Частейн си партнира с Андрю Гарфийлд.

Все още няма яснота кога ще се появи в готовност „The School For God Mothers“, но пък щатската премиера на „The 355“ беше този уикенд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *