So long, dreams and hopes!

Teгавaта 2021 г. е към края си, а ние хич не сме уверени в светлото бъдеще на човечеството… или поне на човешкото у себе си. По чудо обаче успяхме да се организираме и да направим един последен (fingers crossed – последен само за годината) епизод на поуморения видео подкаст Inglourius Kunts. Капитанът ни Мартин „Циничния Елф“ Ангелов повежда гостите Димитър Дринов и Благой Д. Иванов на едно пътешествие през киното и телевизията, които сме погълнали през изминалите почти 365 дни, а към славната тройка се присъединяват с кратки включвания любимите Зорница „Зузи“ Аспарухова и Павел „Пачето“ Симеонов. Всички те имат една основна цел – да посочат своите фаворити и анти-фаворити, като не са пропуснати и коментарите по задължителните за споменаване тазгодишни мейнстрийм събития – „Дюн, част 1“ на Дени Вилньов и „Смъртта може да почака“ на Кари Джоджи Фукунага (единият по брилянтен начин пренесе на голям екран класическия литературен шедьовър на Франк Хърбърт, а другият доста адекватно съпроводи до финалната права арката на Джеймс Бонд, изигран съвършено от Даниъл Крейг).

В епизода ни сме обърнали внимание и на други силно препоръчителни заглавия. От тези, които са предвидени за големия екран, споменаваме неща като „Уестсайдска история“ на Стивън Спилбърг, „Отрядът самоубийци“ на Джеймс Гън и „Герой“ на Асгар Фархади; от тези, които са за малкия пък хвалим сериали като „Succession“, „Midnight Mass“ и „Squid Game“. Cpeд оплютите неща влизат екранни помии като „Злокобно“ на Джеймс Уан. С други думи – вземете лист и химикалка и си записвайте, защото сме подробни и разнообразни… както винаги!

През 2021 г. бяхме заедно само три пъти. Дано през 2022 г. сме заедно по-често. Дори и да не сме обаче, не се отчайвайте, защото така или иначе животът е безсмислен.

Весели празници и още по-весело гледане:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

 1. Ако не се притеснявате да къркате в ефир, със сигурност ще се събирате по-често

 2. А иначе „професионално“ по темата.
  Ще обединя разочарование и очарование в един филм.
  На ниво обявяване и синопсис, новия Ловци на духове ми се стори обида, поредна модерна гавра с класиката предназначена да се хареса на Young adult аудиторията, и бях сигурен, че няма да му дам шанс.
  В Мосю броколаж един дебелак ми обърна количката и след като си събрах нещата видях 15 кинта на земята, явно невъзпитаното копеле реши да ме почерпи, и инвестирах парите в Ловци на духове 😀
  Евала на пича , че се сбутАхме, щото иначе нямаше да го гледам, много ми хареса филмчето.
  За франчайза той е като Силата се събужда към Star Wars.
  Целта му е с млад актьорски състав да „улови“ младата аудитория, с няколко яки камеота да угоди на старата генерация и да разкаже новата – позната история и за едните и за другите.
  Резултата е много приятен семеен филм, на който аз лично се изкефих максимално.
  Препоръчвам на скептиците да му дадете шанс, без очаквания за шедьовър, а за приятни 2 часа…… има и носталгична скрита сцена, предназначена само за „старците“

 3. Аркейн, Cowboy Bebop, Santa Inc, Y: The Last Man и други подобни няма нужда да се обсъждат! Те са предназначени за определена малцинствена група от хора.
  И докато Аркейн има все пак някакви достойнства, то таргет аудиторията му е най-вече до 18 годишна възраст! И с определени „прогресивни“ разбирания за живота!

  1. На почти 40 съм и много ме изкефи ( до 5 епизод съм) Аркейн. Много рядко имаме добра екранизация по игра. А дотук всичко е повече от добро. Е, играл съм и играта де
   Ако и Близард успеят да пуснат един Старкрафт сериал на това ниво, би било чудесно.

 4. Прав сте за Аркейн, има плюсове, но не е това, което беше до епизод 3 включително.

 5. Много сте се здухали бе! Какво ви е? Няма никакъв живец във вас! Да не сте болни бе?

 6. Разбрах, че днес е денят на киното.
  Може би това е най-подходящата тема, в която да ви поздравя вас – разбиращите от кино, и нас – употребяващите киното

  1. Не съм я разбрал Гала, явно от бустера, бил ден на БГ киното, както един досадник сподели, но всйотаки, поздрав

  2. Бустер, хоум, сеш’се че не аз владея дистанционното

  3. Значи все пак ваксините са опасни 😀