Помните ли „Rear Window”? А „The Girl on the Train” или може би „The Woman in the Window“? Ако сте гледали един, значи практически сте гледали всичките – някой (в повечето случаи – жена), обича да наглежда съседите си през прозореца, докато не става свидетел на престъпление, след което трябва да се разбере дали престъпление въобще се е случило, как се е случило и кой го е извършил.

Новият лимитиран сериал на Netflix ще вземе тази концепция и ще я приложи отново, но този път поемайки мрачно комедиен и сатиричен подход, което си личи моментално от заглавието на проекта „The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window”. Историята ще разкаже за Анна – наскоро разведена жена, която много обича червено вино и това да наблюдава съседите си. Терапевтът й се притеснява за нея, но тя си е напълно добре, докато наблюдава новия си добре изглеждащ съсед и дъщеря му, докато не става свидетел на убийство. Оттук насетне въпросът ще бъде дали Анна е свидетел, на който може да се разчита, или афинитетът ѝ към виното я е накарал да си въобразява случки.

В главната роля ще видим прекрасната Кристен Бел, която ще приложи безупречния си комедиен тайминг към история , която уж трябва да е сериозна, но всъщност използва голяма доза сатира, за да разгледа познатите тропи на този жанр.

Вижте трейлъра сега:

Ако този сериал се взимаше на сериозно, вероятно нямаше да проявим никакъв интерес, именно защото сме виждали толкова истории, които имат същата идея. Само че сатиричния подход в този случай ни привлича – сигурни сме, че ролята на Кристен Бел като главната героиня не е случаен кастинг, имайки предвид, че тя е известна основно като комедийна актриса. Интересно ще ни бъде как е конструиран такъв тип трилър, който едновременно иска да бъде мистерия, но и да се подиграва с клишетата на този жанр.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window” е написан от Рейчъл Рамрас, Хю Дейвидсън и Мари Дорф („Nobodies”). В главните роли ще видим Кристен Бел, Майкъл Ийли, Том Райли, Мери Холанд, Камерън Бритън, Самсара Йет и Кристина Антъни.

Осемте епизода ще бъдат пуснати в Netfix на 28 януари 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments