Само с два филма – „Вещицата“ и „Фарът“, Робърт Егърс се превърна в един от най-любимите ни режисьори и с невероятно нетърпение и интерес очакваме най-новия му проектThe Northman“ – нетърпение, което се засилва още повече, след като видяхме дебютиралия преди броени минути първи трейлър. Филмът се очертава като най-амбициозното творение на Егърс до момента и отново ни предлага ужасно много митология, символика и психология, но този път залага и на доволно количество насилие, в тон с тематиката.

Няма допълнително да ви губим времето в излишни приказки, само ще споменем, че „The Northman“ е епичен трилър, чието действие се развива в Исландия в началото на Х век и разказва историята на викингски принц, който търси отмъщение за смъртта на баща си, загинал от ръката на неговия собствен брат. Вижте.

В редиците ни има човек, гледал филма, който споделя, че „The Northman“ е пореден триумф за Робърт Егърс, само с един недостатък, който може да бъде чут в трейлъра – английския акцент. Това просто е филм, който трябваше да бъде на оригиналния език от онова време (и място). Всичко останало, от визията – дело на номинирания за „Оскар“ оператор на „Фарът“ Джарин Блашки, атмосферата, ритъма, сценографията костюмите и не на последно място история, е на повече от високо ниво.

И като казахме история, да, тя може да носи класически елементи и отгласи от Шекспирови произведения или филми като „Конан Варварина“ или „Valhalla Rising“, но благодарение на Егърс, който вкарва огромно количество смислова и психологическа дълбочина, „The Northman“ по никакъв начин не стои репетативно и предлага наистина забележително и оригинално преживяване, каквото скоро не сме гледали на голям екран.

В добавка вижте няколко снимки и официален постер.

THE NORTHMAN THE NORTHMAN THE NORTHMAN

NMAN_INTL_DIGITAL_ONE_SHEET_TEASER_OV

Режисьор на „The Northman“ („Викингът“) е Робърт Егърс („Вещицата“, „Фарът“), който е и сценарист, наравно с Шоун („Lamb“). В ролите са Александър Скарсгард, Аня Тейлър-Джой, Никол Кидман, Клейс Банг, Итън Хоук, Уилям Дефо, Ралф Инесън, Кейт Дики, Бьорк, Мъри Макартър и др.

Премиерата е на 22 април 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Изглежда наистина чудесно. Но има голям потенциал да не е хубав.

  2. Като има картинки, никой не чете текста, но все пак някой да мине да коригира грешките 🙂

  3. две неща ме дразнят:
    Бьорк, това нЯщо, е като плод на любовта на сестри Уашовски.
    И защо по дявола и тук говорят на развален английски, тоя акцент ме вади от филма, не засилва достоверност.

    1. В интервю Егърс обяснява, че първоначално е искал филмът да е автентичен и да се говори на стар скандинавски език, но без да назовава конкретна причина (демек, разбирай, че студиото го е нетиснало), се е наложило да говорят на английски. Вкарали са някакъв скандинавски акцент за доза достоверност. Колко ефектно ще е това – ще видим, но и аз предпочитах да се избегне английския…

  4. Липсват негри и педали, заради, което получава палец нагоре още преди да сме го гледали. Ако е опазен и от феминистката сволач, нещата отиват към сериозен хайп!

    1. Ей сега Мелби ще те порицае на вносен език!!!!

    2. Не думай, че току виж се включил с простотиите си. То и без това неговия мозък по-малък от този на амеба друго не може да измисли.