Всички сме чували (а и повечето хора разбират защо), че не е хубаво да носиш работните си грижи и дела вкъщи и обратното – семейните неща в работа. А какво ще кажете, ако има начин разграничението между двете неща да стане напълно на ниво спомени – у дома няма да помните нищо, което сте правили в работа, а в офиса нищо от личния си живот? Звучи добре, но само на повърхността. Като се замислим повечко и веднага изскачат множество импликации от всякакво естество. С тази тема се занимава и новият сериал на Apple TV+ „Severance”, който вкарва в микса и мъничко мистерия.

Severance” е дело на Дан Ериксън, който е създател и сценарист, и Бен Стилър, който влиза в ролята на режисьор и продуцент. В центъра на историята е Марк Скаут (Адам Скот), който е част от компанията Lumon Industries, чиито служители подписват съгласие да се подложат на процедура за хирургично разделяне на спомените им от работа и тези от личния им живот. Предизвикателният експеримент в балансирането на  „работа-семейство“ е поставен под съмнение, когато Марк се оказва в центъра на мистерия, която ще го принуди да се изправи пред истинското естество на своята работата… и на самия себе си.

Освен Адам Скот в ролите ще видим още звезди от ранга на Патриша Аркет (в ролята на шефа), Джон Туртуро, Кристофър Уолкън, Брит Лауър и др. Вижте ги в действие в първия трейлър на „Severance”, който дава известна представа какво може да очакваме.

На този етап ни изглежда доста интригуващо и определено ще хвърлим око на сериала.   Концепцията и самата история ни допадат, а и визуално изглежда чудесно, което не е изненада предвид Бен Стилър – в това отношение неговият „Тайният живот на Уолтър Мити“ беше безупречен и знаем, че го може. Между другото, Стилър може и „другото“ и го доказа с чудесния „Escape at Dannemora”, така че очакванията за „Severance” са високи. Нетърпеливи сме да разберем каква е централната мистерия, пък и ни е любопитно какво ще има да каже сериалът за нашите спомени и за това, кое и как ни прави функционални във всички аспекти на живота ни.

Създател и сценарист на „Severance” е Дан Ериксън, а режисьор на повечето епизоди е  Бен Стилър („Тропическа буря“, „Тайният живот на Уолтър Мити“, „Escape at Dannemora”), като той е подкрепен от Ифа МакКардъл („Brave New World“). В ролите са Адам Скот, Патриша Аркет, Джон Туртуро, Кристофър Уолкън, Брит Лауър, Зак Чери, Дичън Лакман, Джен Тълок, Трамел Тилман, Майкъл Чернъс и др.

Премиерата е на 18 февруари по Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *