US Бокс Офис – Феновете сънуват Кругър

За девети пореден път Фреди Кругър обсебва сънищата на зрителите и въпреки силно отрицателните ревюта, които получи римейкът на класическия хорър на Уес Крейвън „A Nightmare on Elm Street”, той успява да оглави американския бокс офис с 32.2 млн. долара, според предварителните резултати. В петък „Кошмарите” изкара отличните 15.8 млн. – в това число и приходите от късните прожекции в четвъртък вечерта, но характерно за хорърите, продълженията и филмите със сериозна фен база, регистрира сериозен спад през събота и неделя.

За да направим едно леко сравнение с други популярни римейки от последните години, също продуцирани от компанията на Майкъл Бей, „A Nightmare on Elm Street” се представя под 40.6-те милиона на „Петък 13-и”, но пък над 28.1-те млн. на „Тексаско клане”. Също така филмът има преднина пред подобните „Хелоуин”, „Кървавият Св. Валентин” и „Prom Night”. За втория уикенд, особено пък в конкуренцията на „Железният човек 2”, приходите на филма се очаква да паднат с над 50% и ще бъде интересно да видим, дали той ще успее да привлече публика извън хардкор феновете си, които са побързали да го видят още през първия му уикенд.

Как да си дресираш дракон

След като миналата седмица направи истински подвиг и се върна на първо място, „Как да си дресираш дракон” пада на второ с 10.8 млн, което отново представлява нисък спад от 30%. Следващият уикенд хита на „DreamWorks Animation” ще премине границата от 200 млн. и ще се превърне в едва втория анимационен 3D филм след „В небето” на „Pixar”, който постига този резултат.

Следват невероятните кретени Стив Карел и Тина Фей с техния „Луда нощ”, който с 7.6 млн. отбелязва най-ниския спад на филм от топ 10 от 27%. Общият резултат на филма до момента е 73.6 млн.

На четвърто място тази седмица е Дженифър Лопес с „The Back-up Plan” който за втория си уикенд пада с умерените 41 % с 7.2 млн., а общите му приходи до момента са 23 млн. за 10 дни.
Топ пет завършва другото ново предложение тази седмица „Furry Vengeance”, който дебютира с минималните 6.5 милиона. Комедията с Брендън Фрейзър е единственият филм в топ 10 с по-ниски оценки от „A Nightmare on Elm Street”. Всъщност той има един от най-ниските рейтинги в „Rotten Tomatoes” през последните няколко години.

Тази седмица филмите от топ 10 за втори пореден път не успяха да преминат границата от 100 млн. Те са донесли приходи от 87.1 млн, което е 41% по-малко от миналата година, когато „X-Men Origins: Wolverine” дебютира на първо място с 85.1 м;н., и отново 41% по-малко от 2008, когато „Железният човек” спечели първото място с 98.6 милиона.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments