Измина повече от година, откакто последно писахме за предисторията, която Джордж Милър подготвя за иконичната героиня на Чарлийз Терън от „Лудият Макс: Пътят на яростта“ – Император Фюриоса. Филмът, който засега е наречен просто „Furiosa“, ще разкаже историята на Фюриоса много преди познатите събития, при които се запознахме с нея, а в ролята на забележителната мацка този път ще видим Аня Тейлър-Джой.

Напълно неизненадващо, „Furiosa“ е един от проектите, които бяха напълно отложени заради продължаващата пандемия. Дори и филмът да не е със същите мащаби като „Пътят на яростта“, Милър вероятно поне ще иска да запази атмосферата и усещането на света. За нас това значи задължително подобни практически каскади и ефекти, които изискват невъобразимо много подготовка и най-вече – много хора, което моментално значи, че пандемичните рестрикции ще затруднят влизането в продукция.

Затова и новата премиерна дата за филма е 24 май 2024 г. Много е далеч, знаем. Но нека си припомним, че между „Mad Max: Beyond Thunderdome“ и „Лудият Макс: Пътят на яростта“ имаше цели тридесет години, а в крайна сметка никой не би отрекъл, че чакането си заслужаваше – „Пътят на яростта“ до ден днешен си остава един от най-любимите ни шедьоври от последното десетилетие. Ще изчакаме три години за възможността отново да преживеем подобно величие.

Другата новина, която се разбра, заради тази смяна на времевата линия е, че снимките се очаква да започнат през пролетта или лятото на 2022, заради което Яя Абдул-Матийн, който беше нает вероятно в ролята на Преторианеца, ще трябва да се оттегли от проекта. Датите за снимки съвпадат с таен проект, на който Абдул-Матийн държи много и от който лично се вълнува, така че той се е отказал от ролята си тук. На негово място ще видим Том Бърк, когото познаваме от ролите му като Орсън Уелс в „Манк“ и Антъни в „The Souvenir“.

Досегашните появи на Бърк винаги са били в сравнително малки кино или телевизионни продукции, но винаги ни е правел добро впечатление, така че му стискаме палци – това без никакво съмнение ще бъде филм, към който ще има огромен интерес, и дори и малка роля вероятно ще се отрази доста добре на кариерата му в бъдеще.

Furiosa” ще бъде режисиран от Джордж Милър по сценарий на Нико Латурис.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *