Стана ли време да се завърнем отново в Хогуортс? Не е задължително, но е някак наложително това пътуване, особено след като Дейвид Йейтс и компания отново са „съживили” света на магията – независимо от пандемичните перипетии, без да се страхуват от годините (две десетилетия от първата поява на малкото момче с очилцата, по което полудяха всички деца в поне три поколения) и въпреки сътресенията със смяната на един от баш главните герои.

Първият трейлър на „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ („Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore“) вече намери пътя си в мрежата и сме сигурни, че е стигнал до всички нетърпеливи фенове. На останалите зрители, които не изпитват пристрастия към предисторията на сагата за Хари Потър, ще направят впечатление две неща – Джъд Лоу е както винаги безупречен (в каквато и роля да бъде сложен!), а Мадс Микелсен е бледо подобие на образа на злодея в „Доктор Стрейндж” (може би защото се е спретнал като чиновник в костюм с вратовръзка и няма зловещите черни кръгове около очите), като съвсем не може да се сравнява със зловещата визия на Джони Деп в предишната история – „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд”.

Приятно е усещането в трейлъра за позната среда, симпатични герои и – за съжаление – недостатъчен акцент върху фантастичните животни. Еди Редмейн продължава пресъздава леко нерешителен Нют Скамандър, вероятно тук това е логично при присъствието на брат му Тезей. Присъствието на Макелсен за момента не вдъхва онзи всепоглъщащ страх, който очакваме (дори само при споменаване!) на черен магьосник. И сериозно ли „началото“ на войната с мъгълите трябва да бъде обявена с декларативно изречение?! Но – нека не прибързваме, ето какво гласи официалният синопсис на новата част от магичната поредица:

Професор Албус Дъмбълдор е наясно, че могъщият черен магьосник Гелърт Гринделвалд крои ходове, за да завземе контрола върху света на магьосниците. Дъмбълдор не може да го спре сам и затова поверява на зоомага Нют Скамандър изключително важната задача да поведе един безстрашен отбор, съставен от магьосници, вещици и един храбър мъгъл-сладкар. Те поемат на опасна мисия, в която срещат познати, но и нови зверове и се сблъскват с растящия легион от последователи на Гринделвалд. Когато залогът е толкова голям, колко ли дълго Дъмбълдор ще чака встрани от конфликта?

Разчитаме сериозно на Джъд Лоу и знаем, че Редмейн също няма да ни разочарова. В актьорския екип са още Микелсен, Калъм Търнър (по-големия брат на Нют), Дан Фоглър (не-магичният Джейкъб Ковалски), Езра Милър (в ролята на бесния, разрушителен Кридънс), Виктория Йейтс (Бънти), Уилям Надилам (Юсуф Кама), Джесика Уилямс (професор Юлейли „Лали“ Хикс), Алисън Судъл (Куийни Голдстейн) и др. Сценаристи на тази поредна история в магичния свят са неговата авторка Дж. К. Роулинг и Стив Клоувс, режисьор е Дейвид Йейтс.

Премиерата на „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ („Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore“) е обявена за 15 април 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments