Преди известно време споделихме интересната новина, че Крис Маккей и прекрасният Никълъс Холт ще се съюзят за предстоящия „Renfield“ – филм от новата творческа линия на Universal, които, след успеха на „Невидимия“ на Лий Уанел, решиха да не се опитват да градят „вселена“ от класическите си чудовища, а да оставят интересни и иновативни творци да направят собствените си версии за тези герои.

В „Renfield“ Холт ще изиграе Ренфийлд, който в оригиналния роман е затворен в лудница, защото всички си мислят, че е луд, а той всъщност наистина е слуга на Дракула. Сега научаваме, че не друг, а самият Никълъс Кейдж ще изиграе всеизвестния граф, което е новина, която приемаме с широко отворени обятия. Кейдж може да имаше доста дълъг период на меко казано странни и трагични избори, но напоследък изглежда сякаш преживява нов подем в кариерата си с интереса си към независими и нестандартни филми (последно обра куп овации за чудесния „Pig“).

Като граф Дракула си представяме, че дори и Кейдж малко да се подхлъзне към по-необузданата си страна, това няма да бъде излишно, имайки предвид, че според последни данни, „Renfield” ще е по-комедийно ориентиран (за разлика от „Невидимия“). Пък и каквото и да си говорим, никой от нас не би отказал шанса да види как Кейдж влиза в ролята на легендарния вампир, как ще пие кръвчицата на жертвите си и как ще манипулира слугата си.

Другата интересна част е, че към актьорския състав се присъединява и Акуафина. Тя е част от някои от най-касовите холивудски продукции напоследък, разбира се, с поддържащата си роля в „Шан-чи и легендата за десетте пръстена“, но и преди това в „Бандитките на Оушън“ и „Crazy Rich Asians”. Най-добро впечатление обаче прави в недооцененото бижу „The Farewell”, където изигра сложна героиня пред дилема между желанието на семейството си и собствените си разбирания. Въпреки че някои хора (не съвсем неоправдано) я ненавиждат, заради доста изразения ѝ стил, който малко или много винаги се прокрадва в изпълненията ѝ, смятаме, че в Акуафина има много потенциал и тук вероятно ще бъде на място, щом филмът е по-комедиен. Подробности за героинята ѝ все още не са разкрити, така че ще продължаваме да следим развитието на проекта.

Режисьор на „Renfield” ще бъде Крис Маккей („The Tomorrow War”),  а сценарият е дело на Райън Ридли („Рик и Морти“) по идея на Робърт Къркман („The Walking Dead”). Премиерна дата все още не е обявена, но се очаква снимките да започнат в началото на 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *