Неколкократно вече сме отбелязвали, че сме приятно впечатлени и имаме високи очаквания към новата стратегия, която от Universal изглежда, че поемат с филмите за иконичните си чудовища. Видяхме един чудесен филм в лицето на „Невидимия“ и след неговия успех студиото започна да прави планове за подобни модернизирани вариации на познатите герои. Кроят се в момента планове за „Wolfman“ с Райън Гослинг, за „Dracula“ на Карин Кусама, а имаме и ново развитие и около „Renfield“ , посветен на помощника на Дракула Ренфийлд.

Когато предишния път споделихме новини за този проект, Декстър Флечър беше нает като режисьор. Не бихме казали, че точно се радваме, че този план е пропаднал, тъй като Флечър е доста добър и досега само ни е впечатлявал, но признаваме, че стискаме палци той да направи трети „Шерлок Холмс“ с Робър Дауни Дж. и Джъд Лоу. Проектът за Ренфийлд пък е преминал в ръцете на Крис Маккей, а в главната роля е нает супер талантливия Никълъс Холт.

Холт ни е страшно симпатичен актьор, защото се справя изключително добре едновременно в блокбъстъри и независими филми, показвал ни е, че може да блесне във всякакви жанрове – от комедии като „The Great“, където играе малоумният съпруг на Екатерина Велика, през биографични драми като „Толкин“ и дори в лековати и ексцентрични хорър-романтики като „Warm Bodies“. Присъствието му винаги е добре дошло и ще се радваме да го гледаме в една такава, потенциално високопрофилна главна роля.

От Крис Маккей пък имаме изключително противоречиви впечатления, тъй като досегашните му два пълнометражни филма са чудесния „Lego филмът: Батман” и отегчителния „The Tomorrow War”. Везните обаче смятаме, че се накланят в положителна посока като вземем под внимание, че сценарият е написан от Райън Ридли, сценарист на любимия на всички „Рик и Морти“, базиран на оригинална идея на Робърт Къркман (“The Walking Dead”). Ако сценарият наистина е токова силен, колкото си представяме, че може да бъде, визуалния стил на Крис Маккей може да е само бонус за крайния продукт.

Припомняме на бързо, че историята на Р. М. Ренфийлд, според оригиналния роман на Брам Стоукър, е тази на пациент в лудница, който е затворен там, защото страда от делюзии, че пиенето на кръв ще го направи безсмъртен. Всъщност обаче той е помощник и слуга на самия граф Дракула.

Начална дата за снимки на „Renfield“ за момента не е обявена, но ще се ослушваме за допълнителни новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *