Преди около два месеца ви съобщихме, че Майк Фланаган скоро ще започне работа по адаптацията на известното произведение на Едгар Алън По „The Fall of the House of Usher”. Самият той сподели няколко интересни новини около проекта, както и част от основните действащи лица.

Припомняме ви, че по-рано тази година режисьорът изкара прекрасния „Midnight Mass”, а по-късно през следващата най-вероятно ще можем да гледаме и „The Midnight Club”. За последния обаче все още няма кой знае каква информация.

Премиерната дата на „The Fall of the House of Usher” не е известна, но знаем, че снимките трябва да започнат след някоя и друга седмица. Подозираме, че това ще се случи малко след началото на следващата година. Майк Фланаган сподели, че този сериал, подобно на „The Haunting of Bly Manor”, няма да се фокусира само върху титулярната история, а ще вплете в сюжета си още няколко класики на известния писател.

Горното твърдение е силно подкрепено с участието на детектив Огюст Дюпен, който няма място в спомената творба. Неговата първа поява е в разказа „The Murders in the Rue Morgue”, както и в още няколко последвали. Този познат персонаж ще бъде изигран от Карл Лъмбли. Актьорът вече има опит с Фланаган, с който са работили по „Доктор сън”. Лъмбли е работил и с една актриса от обявения каст – Мери Макдонъл. Двамата имат участия в сериала „Battlestar Galactica”. Макдонъл ще влезе в ролята на Маделин Ашър, сестра на Родерик и скритата ръка на династията Ашър.

hgl420211212

В ролята на вече споменатия Родерик Ашър ще се превъплъти Франк Лангела. Компания ще им правят още страхотните Карла Гуджино, с която Майк Фланаган има прилично количество колаборации, и Марк Хамил, който едва ли има нужда от представяне. Техните персонажи за момента остават в неизвестност, но специално за Хамил се знае, че той ще се крие в сенките на къщата, каквото и да значи това.

The Fall of the House of Usher” се очертава като най-изпълнения със звезден каст до този момент от всичките проекти на режисьора. Както вече споделихме, снимките трябва да започнат след няколко седмици в Канада, а самият Майк Фланаган е обещал да публикува още участници и да ни информира през цялото време на продукцията. При по-интересни новини ние също ще се стараем да ви държим в течение.

Истината е, че „The Fall of the House of Usher” най-вероятно няма да се появи по-рано от началото на 2023 година, та има доста време да почакаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *