Това сме го казвали и преди, но ще го кажем отново – Майк Фланаган не знае какво е почивка. Преди няколко години той и неговата продуцентска компания Intrepid Pictures подписаха договор с Netflix и плодовете на това сътрудничество продължават да се сипят.

Припомняме ви, че Фланагат реализира за стрийминг гиганта прекрасните „The Haunting of Hill House” и „The Haunting of Bly Manor”. Съвсем наскоро се появи и третият сериал, плод на този договор – „Midnight Mass”. Последният се оказа доста голям хит сред зрителите на Netflix. Това само може да насърчава режисьора да работи усилено и да поднася все по-интересни и мистериозни проекти.

Знаем, че четвъртият сериал ще е „The Midnight Club”, който най-вероятно ще видим догодина. Тези дни научихме и за петата колаборация между Майк Фланаган и Netflix. Това ще е позната територия за кинотвореца, който определено има достатъчно опит с призраци, къщи, населявани от привидения и сходни теми. Става дума за класическото произведение „The Fall of the House of Usher” на Едгар Алън По.

the-fall-of-the-house-of-usher-cover-social-featured

Работата е още е начален стадий и сигурно няма да го видим преди 2023 година, но определено е новина, която си заслужава вниманието. Припомняме ви, че краткия разказ разказва за последните живи членове на рода Ъшър – Родерик и Маделин. Домакинът моли свои приятел за помощ в момент на отчаяние. Младата дама се споминва скоро след пристигането на неназования главен герой. Двамата с Родерик поставят тялото ѝ в семейната гробница. Това, което следва, е болка, лудост и отмъщението на разярен призрак.

Въпросното произведение е видяло множество адаптации. Някои от тях е по-добре да не бъдат дори споменавани, но няма как да не отличим едно от най-любимите ни. Става дума за версията на Роджър Кормън от 1960 година с прекрасния Винсънт Прайс. Разбира се, Майк Фланаган ще трябва да измисли цял сериал, които да се върти около основната история. Това гарантира множество допълнителни сюжетни линии и дори нововъведения извън оригинала. Със сигурност ще чуваме още за „The Fall of the House of Usher” през следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *