Всеизвестен факт е, че освен по римейковите и reboot-овете на вечни класики, Холивуд си пада по биографии или истории, базирани на травматизиращи реални събития. Все пак те са тези, които основно въздействат, пълнят кинозалите (поне преди пандемията) и са сигурен метод да окичиш рафта си с престижна филмова награда. От време на време се появява сюжет, който макар и да е дъвкан многократно, не спира да бъде интригуващ и позволява да бъде разгледан от нов и различен ъгъл. Именно такъв е и случаят с Бостънския удушвач и спекулациите около неговата самоличност и разплитането на убийствата (получили широк медиен отзвук), които остават пленяващи дори половин век по-късно.

Нов филм, базиран на мистерията, се готви още от 2014 г., но оттогава концепцията за сюжета коренно се променя и малко по-рано тази година официално беше обявен новият облик на проекта, зад който застават продуцентските компании LuckyChap Producing на Марго Роби и Scott Free на Ридли Скот. Със сценария и режисурата се нагърбва Мат Ръскин („Crown Heights“, „City of Dead Men“).

Филмът, чието заглавие засега е просто „Boston Strangler“, обаче няма да се съсредоточава върху разследването на самите убийства (на най-малко 11 жени в периода 1962-1964), а ще насочи вниманието към журналистическото дуо Лорета Маклафлин и Джийн Кол, които първи публично оповестяват случая. Те непрестанно поставят собствения си живот на риск в опит да държат в течение обществото, най-вече жените, и се опитват да стигнат до истинското лице на убиеца, междувременно борейки се със системната корупция, пооставайки под съмнение истинската самоличност на удушвача. Сравнявайки го с едноименния филм на Ричърд Флайшър от 1968 г. се убеждаваме колко различен и осъвременен подход ще има новата продукция, третирайки теми като сексизма през 60-те години, които продължават да са актуални и днес.

Преди около месец беше оповестено официално, че „Boston Strangler“ ще стартира снимки този декември в Бостън и ще бъде оглавен от Кийра Найтли, която ще влезе в образа на Маклафлин. Заедно с нея към екипа се присъединяват Крис Купър („Самоличността на Борн“, „Американски прелести“), Кери Куун („The Nest”) и Алесандро Нивола („Джурасик Парк III”). Преди дни стана ясно, че във филма се включва и любимецът на Дени Вилньов Дейвид Дасмалчиан. Според източници той ще играе съществена роля, която тепърва предстои да бъде конкретизирана, но не се съмняваме, че става дума за образа на удушвача.

По кариера Дасмалчиан напомня Пол Дейно – винаги играещ второстепенни роли в продукциите на големи имена и успяващ да грабне вниманието на публиката и в малкото предоставено екранно време. Напоследък Дасмалчиан набира все по-голяма популярност с неговите ексцентрични и запомнящи се роли, като тази на Човека-точка в „Отряд самоубийци“, затова и сме нетърпеливи да видим какво още скрито има в „актьорския си ръкав“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *